Klaas Metaal kiest voor Durma fiberlaser en Costa ontbraammachine van Tuwi

0
1226

Klaas Metaal in Geesteren, dat al jarenlang gebruik maakt van een waterstraalsnijmachine, heeft de snijcapaciteit uitgebreid met een Durma fiberlaser. Daarmee is de wens om dunnere materialen sneller te kunnen snijden gerealiseerd.

Na een uitgebreide analyse is besloten te kiezen voor een Durma fiberlaser, die is geleverd door Tuwi Nederland. Uit de snijtesten kwam duidelijk de uitstekende snedekwaliteit naar voren. Daarnaast gaven de stabiele bouwwijze en toegepaste componenten vader en zoon Klaas het vertrouwen te kiezen voor deze Turkse machinebouwer.

De Durma lasersnijmachine heeft een snijbereik van 3.000×1.500mm en is onder andere voorzien van een automatische wisseltafel en een IPG 3 kW fiberlaserbron.

Beide machines zijn door de technische dienst van Tuwi aangesloten op een Donaldson Atex filter dat buiten is opgesteld.
Beide machines zijn door de technische dienst van Tuwi aangesloten op een Donaldson Atex filter dat buiten is opgesteld.

Ontbraammachine
Naast deze investering is ook direct geïnvesteerd in een Costa ontbraammachine model MD4-CV. Hiermee worden de snijkanten voorzien van een radius, waardoor de snijdelen handvriendelijk afgeleverd kunnen worden aan de uitgebreide klantenkring van Klaas, een 50 jaar oud familiebedrijf. Beide machines zijn door de technische dienst van Tuwi Nederland aangesloten op een Donaldson Atex filter dat buiten is opgesteld. De laserbron en koeler zijn geïnstalleerd op een door de Klaas Metaal zelf ontworpen bordes waardoor een besparing op het benodigde vloeroppervlak is gerealiseerd.