Krachtige magnetische kernboormachines met langere levensduur

Al ruim veertig jaar is Euroboor actief als producent en leverancier van draagbaar industrieel gereedschap. Inmiddels is het bedrijf uit Zoetermeer succesvol in meer dan zeventig landen wereldwijd en een grote speler op de markt van metaaltechniek.

Bij de ontwikkeling van haar premium gereedschappen stelt Euroboor zich altijd ten doel de verwachtingen van de klant te overtreffen. Dit doen zij door met aandacht te luisteren naar de klant, producten te ontwikkelen die de gebruiker efficiënter laten werken, de professionele kwaliteit te bieden die een professional verwacht – maar ook verdient – én door buiten gebaande paden te werken en daarmee de klant altijd de mogelijkheid te bieden tot maatwerkoplossingen.

ECO S-serie
De Euroboor ECO S-serie is tot stand gekomen door te luisteren naar de markt en bestaat uit magnetische kernboormachines die voldoen aan de hoge eisen die gebruikers én Euroboor stellen aan gereedschappen. De serie bestaat uit een drietal machines die zich allen onderscheiden door een optimale efficiëntie en behoud van de sleutelonderdelen. De ECO.40S, ECO.50S en ECO.60S magnetische kernboormachines beschikken over een krachtige High Efficiency motor en een oliegesmeerde versnellingsbak. Dit draagt bij aan een hoge nauwkeurigheid, verlengde levensduur en een minimale vibratie.

Unieke machine
De Euroboor EC0.40S is de meest recente machine van de S-serie en is standaard geschikt voor kernboren met een lengte van 30 tot en met 110 mm. Met haar gewicht van 11,2 kg is de ECO.40S de lichtste magnetische kernboormachine met een boorcapaciteit van 40 mm op de markt. De krachtige 1150 W boort sneller gaten en ontwikkelt minder warmte, waardoor de machine zowel op korte als op de lange termijn kostenbesparend is.

Efficiënt en krachtig
In een eerder stadium heeft Euroboor de ECO.50S en ECO.60S uitgebracht. De voorlopers van de ECO.40S beschikken over een mechanische oliegesmeerde versnellingsbak met twee versnellingen, Morse Conus 3 as aansluiting en beveiliging tegen oververhitting van de motor. Dankzij de geoptimaliseerde slede is iedere boortaak gemakkelijk en nauwkeurig uit te voeren.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

ABN AMRO voorspelt consolidatie in enorm groeiende verspaningsmarkt

15-03 De op volle toeren draaiende Nederlandse metaalbewerkers met verspaning als hoofdactiviteit staan volgens ABN…

Toeleveren

Compacte probleemoplosser voor montagewerk

16-01 De magneet-kernboormachine KBC 36 MAGFORCE onderscheidt zich door de compacte bouwvorm. FEIN heeft deze…

Verspanen

Niets is onmogelijk

01-09 Dormer Pramet ondersteunt Take it Laesie met een reeks boren en tappen. Take it…

Verspanen

In één stap bevestigingsgaten boren en verzinken

09-06 “De meeste gereedschappen voor bevestigingsgaten die tegenwoordig worden gebruikt, zijn complexe op bestelling gemaakte…

Verspanen

Mikron boort superlegeringen proceszeker tot 40xD

12-04 Tot hier niets nieuws en speciaals, want boren met spiraalvormige koelkanalen zijn al enkele…

Werkplaatstechniek

Topdeal FEIN voor eersteklas boorresultaten

13-03 Tot en met 31 maart krijgen klanten bij de koop van een actiekernboormachine een…

Verspanen

Magistor vindt nieuwe partner voor volgende groeifase

23-12 Investeringsmaatschappij Het Participatie Huis heeft een minderheidsbelang verworven in de technische groothandel Magistor, specialist…

Verspanen

Veelzijdige opties diepere steekbewerkingen

12-02 Dormer Pramet heeft zijn assortiment afsteek- en insteekbewerkingen met diverse belangrijke gereedschappen uitgebreid. Dit…

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021