KS Profiel kan met nieuwe wals zwaarder kaliber aan

0

Dankzij de ingebruikname van een nieuwe wals kan KS Profiel in Moerdijk profielen produceren met een bereik tot 1000 mm breed en 8 mm dik.

Voor constructeurs in de warehousing industrie en andere sectoren waarin wordt gebouwd met koudgewalste profielen betekent dit dat er hoger, breder en voor zwaardere belasting kan worden gebouwd dan voorheen. Deze nieuwe categorie op maat gemaakte koudgewalste profielen vormt tevens een volwaardig en aantrekkelijk alternatief voor onder meer traditionele, warmgewalste H-profielen.

Zwaarder kaliber profielen
De nieuwe wals is door KS Profiel in eigen huis gerealiseerd. CEO Leendert Noordzij licht toe: “We zien bij onze klanten in de markt een toenemende behoefte aan een zwaarder kaliber profielen waarmee het constructiebereik wordt vergroot. Om exact te kunnen leveren wat onze klanten willen, hebben onze R&D unit en de unit Profileertechniek deze machine van de grond af ontwikkeld en gebouwd. Daar zijn we natuurlijk supertrots op.”

Trend
Het toepassen van een groter kaliber koudgevormde profielen past in een toenemende trend, constateert chief commercial officer Louis Raucamp: “Er wordt steeds vaker gekozen voor koudgevormde profielen omdat warmgewalste profielen in een beperkt aantal standaardformaten beschikbaar zijn. Dat kan voor sommige bouwers prima werken, echter we zien dat de behoefte steeds meer verschuift naar maatwerk. De combinatie van hoogwaardig constructiestaal, op maat ontworpen profielvormen, het constructiegemak en ook de duurzamere en efficiënte productiewijze maken het steeds aantrekkelijker voor onze klanten. Met deze nieuwe wals creëren we voor hen weer nieuwe toepassingsmogelijkheden.”

Familiebedrijf KS Profiel is een wereldwijde leverancier van profieloplossingen. Ruim 250 medewerkers realiseren dagelijks projecten en systemen op basis van hoogwaardige koudgewalste profielen voor klanten in uiteenlopende sectoren.

KS Profiel kan met nieuwe wals zwaarder kaliber aan