Laskar: Al 30 jaar sterk in verbinden

Laskar viert dit jaar het 30-jarig bestaan. Begonnen als eenmanszaak, is Laskar uitgegroeid tot een mooi, solide familiebedrijf.

Laskar ontzorgt haar klanten op lastechnisch gebied met behulp van een totaalpakket lasapparatuur en lastoebehoren.

Met 40 medewerkers en 900 klanten is Laskar een grote speler geworden in de laswereld en uitgegroeid tot partner voor (las)technische groothandels. Door steeds te innoveren met haar producten, diensten en werkwijzen, wordt de toekomst vol vertrouwen tegemoet gezien.

Historie

Vanuit Hardinxveld-Giessendam start Klaas de Kuiper in 1992 zijn groothandel in lasapparatuur. Als importeur van Cebora belevert Laskar klanten in Nederland en België. Vanwege de groei van zowel omzet als personeel, laat Laskar een nieuw en groter pand bouwen, nog steeds in Hardinxveld. In de jaren die volgen worden Tehaka uit Hilversum en TLS uit Sliedrecht overgenomen. Hierdoor blijft het bedrijf groeien en versterkt het haar positie in de regio. Om efficiënter te kunnen werken verhuizen Laskar en TLS samen naar Gorinchem, waar ze nog steeds zitten.

Eigen machinelijn

Vanaf de start is Laskar importeur van Cebora las- en snijapparatuur. Daarnaast is sinds 2006 een eigen machine- en accessoire lijn ontwikkeld: Weldkar. Deze lijn is ontwikkeld om minder afhankelijk te zijn van leveranciers, maar ook kan Laskar op deze manier producten laten produceren volgens haar eisen en wensen en deze wereldwijd exporteren. Weldkar bestaat uit Mig- Tig en plasmasnijapparatuur en diverse accessoires en toebehoren, zoals lastoevoegmateriaal, lastoortsen en onderdelen, lashelmen, persoonlijke beschermingsmiddelen en sinds kort ook las- en opspantafels. Kortom, een compleet assortiment voor elke gebruiker.

Daarnaast is Laskar importeur van GenSet las- en stroomaggregaten en premium dealer van onder andere Kemper, Cepro, 3M Speedglas/Cubitron en Tag.

Geselecteerde dealers

Niet iedereen kan bij Laskar kopen. “We leveren levert uitsluitend aan internationaal geselecteerde dealers in zowel de automotive branche, als aan de technische en de lastechnische groothandels”, zegt Klaas de Kuiper.

Laskar heeft als doel haar klanten te ontzorgen op lastechnisch gebied met behulp van haar totaalpakket lasapparatuur en lastoebehoren. Commercieel directeur Marc van Splunder: “Wij zien dat in onze branche veel aandacht is voor de producten. Een goede lasser of technische groothandel, heeft echter niet alleen behoefte aan goede producten, maar wil ook ontzorgd worden. Met onze technische kennis, logistieke ervaring en totaalpakket aan producten zijn wij de beste partners voor onze klanten. Zij hebben één aanspreekpunt waar ze terecht kunnen, wat tijd en vaak ook geld oplevert.”

Na 30 jaar is Laskar gegroeid, qua omzet, relaties en medewerkers. Toch blijft het een familiebedrijf, waar onderlinge relaties, zowel met klanten als collega’s, belangrijk zijn.

Hierdoor zijn veel klanten al klant vanaf het eerste uur en is een aanzienlijk aantal personeelsleden al meer dan 25 jaar in dienst. Ook in dat opzicht is Laskar al 30 jaar sterk in verbinden.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Innovaties in puntlassen en stiftlassen

07-03 Laskar Puntlastechniek levert innovatieve oplossingen voor betrouwbare weerstandlasverbindingen in de maakindustrie. Met een scherp…

Verbinden

Laskar voorziet doorbraak hand laserlassen

27-02 Laskar koopt hand laserlasmachines van een Chinese fabrikant en brengt deze onder het eigen…

Verbinden

Oranje boven met de Weldkar OrangeOne

25-08 Deze is volgens de specialist in las-  en snijtechniek een ware ‘must’ voor iedere…

Verbinden

Probleemloos stiftlassen

09-03 NTS Hermus, een onderdeel van NTS-Group, is specialist in oplossingen op het gebied van…

Oppervlaktetechniek

Klanten verlangen steeds meer kennis van jubilaris Topfinish

29-09 Dit jaar viert Topfinish in Mijdrecht haar 30-jarig bestaan. De specialist in polijsten, ontbramen…

Verbinden

Moderne puntlastechniek maakt het verschil

12-11 Brink Industrial heeft grote stappen gezet op het gebied van puntlastechniek. Laskar Puntlastechniek heeft…

Verbinden

Sterk groeiend Laskar Puntlastechniek is verhuisd

04-09 Laskar Puntlastechniek heeft de vestiging van moederbedrijf Laskar las- & snijtechniek in Gorinchem verlaten…

Verbinden

Laskar Puntlastechniek demonstreert puntlas cobotcel

02-04 Laskar Puntlastechniek toont op de Brabantse metaaldagen de laatste innovaties op het gebied van…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV