Lezingen bij Dymato over 5-assig bewerken en draadvonken

0

Machineleverancier Dymato in Veenendaal demonstreert tijdens de Demoweek niet alleen diverse bewerkingsmachines, maar verzorgt ook twee lezingen over een 5-assig horizontaal bewerkingscentrum van Handtmann en over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van draadvonken met tubular drive technologie.

De lezingen vinden plaats op donderdag 28 februari bij Dymato. Om 16.00 uur vertelt Bernhard Feith, salesmanager bij Handtmann, over het nieuwe, innovatieve Trunnion 5-assig horizontale bewerkingscentrum. Dit bewerkingscentrum werd vorig jaar ten doop gehouden tijdens de AMB in Stuttgart. Mede door het ‘PowerCube’ frame paren deze machines dynamiek en verspanend vermogen aan een hoge graad van nauwkeurigheid. Door de horizontale bouwwijze met twee rotatieassen in de NC-rondtafel en drie in het gereedschap kunnen hoge koppels worden bereikt, terwijl de betere spanenval zorgt voor een hogere betrouwbaarheid van het proces. De machines kunnen met verschillende spindels geleverd worden, afhankelijk van het materiaal en de bewerkingen waarvoor ze worden ingezet. Zo kunnen in elke situatie de ideale bewerkingscondities worden bereikt, met als winstpunten een zo kort mogelijke cyclustijd en een productiviteit die soms wel tot 30 procent kan worden opgevoerd. De machines worden geleverd in drie uitvoeringen, de Trunnion 80, 120 en 160.

Draadvonken
Om 16.45 uur houdt Lutz-Roger Neuendorf, marketing- en verkoopmanager bij Mitsubishi Electric, een voordracht over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van draadvonken met tubular drive technologie. De drang naar hogere productiviteit en ultieme nauwkeurigheid bij het draad- en zinkvonken wordt weerspiegeld door de Grand Tubular MV1200R draadvonkmachine van Mitsubishi Electric. Productiviteit en proceszekerheid zijn bij deze machine verhoogd door het nieuw ontwikkelde AT draadinvoersysteem. Daarbij worden geometrie- en rondloopnauwkeurigheden bereikt beneden 1 μm door de Advance/Plus besturing in combinatie met het Optical Drive System (ODS) dat is uitgevoerd met het Tubular aandrijfsysteem. Bij dat laatste gaat het om de nieuwe buisvormige servomotoren van Mitsubishi Electric, die dankzij de symmetrische krachtenverdeling meer stabiliteit en dynamiek bieden. Tegelijkertijd worden de bedrijfs- en energiekosten verlaagd door toepassing van de Precision Fine Circuit (PFC) module in de besturing en de combinatie van het Optical Drive System met het Long Life System (LLS). Met behulp van complexe werkstukken wordt de proceszekerheid van het innovatieve draadinvoersysteem getoond.

Klik hier voor alle informatie over de Demoweek.