Lika MS40 TT encoder voor revolverkoppen in CNC-machines

De Lika MS40 TT is een single turn absoluut encoder speciaal ontworpen voor het monitoren en aansturen van gereedschapsrevolverkoppen in CNC-draaibanken. De ‘TT’ is op mechanisch én elektrisch vlak geoptimaliseerd om beter tegemoet te komen aan de eisen voor positie-feedback bij het indexeren van de snelste revolverkopbewegingen.

De MS40 TT vormt bovendien een antwoord op de groeiende vraag naar reserveonderdelen voor de dynamische en ‘high-precision’ gereedschapswisselaars van merken als Duplomatic Automation en Baruffaldi.

Volgens leverancier Tevel Components biedt de MS40 TT naast zijn ideale uitwisselbaarheid diverse voordelen ten opzichte van concurrerende modellen. De encoder is bijzonder flexibel dankzij een groot positiebereik:

– Beschikbaar in vier ‘ranges’: voor revolverkoppen met 8, 10, 12 of 24 posities. De output van de indexeringspositie is 4-bit of 5-bit binaire code. Voor een extra snelle informatie-overdracht wordt beroep gedaan op een parallelle output.

– ‘LOW logic level zone’ – met een amplitude variërend tussen 3° tot 7° – aangebracht tussen de opeenvolgende posities, voor een verhoogde signaalveiligheid.

– Strobe-signaal voor slave – master transmissiesynchronisatie, met een amplitude van 12°. Dit verhoogt het de nauwkeurigheid tot 1° 24′ met een maximale operationele frequentie van 128 MHz.

De MS40 TT is volgens Tevel ook duurzamer en beter geschikt voor industriële omgevingen vergeleken met de meeste van zijn tegenhangers. Een kunststof behuizing en een hoge IP66 beschermingsgraad maken het een ideaal meetapparaat voor ‘harsh conditions’.

Tenslotte is ook aan gebruiksvriendelijkheid en installatiegemak gedacht. Het apparaat is compact ontworpen met zijn 40 mm flensdiameter en diepte van slechts 34 mm. Het heeft zowel axiale als radiale kabeluitgangen. Een ingebouwde LED geeft de positie ‘1’ aan bestemd voor het eerste werktuig in de opeenvolgende reeks. Hierdoor kan de encoder en dus de complete revolverkop gemakkelijker en sneller geïnstalleerd en gefaseerd worden.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Flexibele encoder voor uitzonderlijk grote asdiameters

23-08 De SMAH2 encoder is geschikt voor uitzonderlijk grote aandrijfassen, ook wanneer deze moeilijk te…

Automatisering

Encoder in compacte behuizing

25-06 Tevel presenteert de I30 incrementele roterende encoder van Lika Electronic. Deze heeft een robuuste…

Automatisering

CB62 encoder voor direct-drive motoren

01-06 Tevel presenteert de CB62 encoder, ontworpen voor het verhogen van de efficiency van moderne…

Werkplaatstechniek

Leanmotor van Stöber

23-05 Stöber heeft onlangs de zogenaamde leanmotor op de markt gebracht. Deze is een alternatief…

Automatisering

Lineaire pulsgevers

23-05 Tevel presenteert de nieuwe lineaire pulsgevers SME53 en SME54 van Lika Electronic. De SME53…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?