Lissmac op Euroblech

0
876

Lissmac presenteert op de Euroblech de nieuwe ECOline, een lijn van slanke krachtige modellen voor ontbramen, kanten afronden en oppervlaktefinish. Ook wordt een nieuwe automatiseringsoplossing getoond voor het ontbramen van kleine onderdelen; eenvoudig, maar efficiënt.

Nog een première op de Euroblech is een nieuw model van de SBM-serie voor dubbelzijdig ontbramen en kanten afronden van dik plaatmateriaal in één arbeidsgang. Het bijzondere van deze machine is dat voor de eerste keer de bramen of het slak zich bij het opleggen of toevoeren naar de bewerking aan de onderkant van het werkstuk mogen bevinden. Daarbij speelt het geen rol op welke plaats op de contour de slak hecht  De snijslak kan tot een hoogte van maximaal 7 mm betrouwbaar worden verwijderd. Daarbij is het irrelevant of de bramen of de slakaanhechtingen die door snijproces zijn ontstaan zich aan de onder- of bovenkant van het werkstuk bevinden. Het voordeel hiervan is dat het werkstuk niet meer gedraaid hoeft te worden en dus kan worden bewerkt zoals het wordt aangeleverd. Hierdoor kan het omdraaien van onderdelen (wat vooral als ze groot en zwaar zijn intensief is, tijd kost en kans op ongelukken geeft) compleet vervallen.

Medewerkers van Bruma zijn tijdens EuroBLECH op stand van Lissmac aanwezig om Nederlandse klanten te ontvangen en informeren.

Een uitgebreid gebruikersverhaal over Lissmac’s bij de Kverneland Group leest u in de komende editie van PlaatBewerkingsNieuws die geheel in het teken zal staan van de EuroBLECH 2016.

Lissmac
Hall 14, stand K14