LUKAS met nieuw Sales Team Nederland op METAVAK

LUKAS, internationaal erkend specialist voor innovatieve oplossingen en de productie van high-performance frees-, slijp-, schuur- en polijstgereedschappen, is voor het eerst op METAVAK (27-29 oktober in Evenementenhal Gorinchem). Hier wordt het volledige productportfolio rond de oppervlaktebehandeling gepresenteerd.

Met de gebruiksbelofte ‘Altijd het juiste gereedschap’ bedient Lukas als zelfstandig industrieel bedrijf al bijna 80 jaar haar klanten. Het aanbod van zowel handmatig als ook robot beheerde gereedschappen is veelzijdig – de klant kan kiezen uit meer dan 4.500 catalogusproducten op voorraad. Tegelijkertijd wordt een groot deel van de omzet gerealiseerd met klantspecifieke oplossingen. Als pionier op het gebied van klantvriendelijke filosofie beschikt LUKAS over een solide groeiende schat aan ervaring.

De grote deskundigheid op het gebied van consulting en ontwikkeling komt de klanten ook ten goede bij het in-house trainingscentrum. Hier zetten competente toepassingstechnici en ontwikelingsingenieurs zich in voor de processen van de gebruiker en voeren samen met de klant waardevolle dialogen op gelijkwaardig niveau.

Nederlandstalige catalogus
In het voorjaar van 2015 heeft LUKAS een nieuwe sales structuur in Nederland opgezet. Drie vertegenwoordigers bedienen de Nederlandse markt en worden ondersteund door een binnendienstmedewerker in moedertaal. Ook de uitgebreide LUKAS-catalogus is kortgeleden voor het eerst in het Nederlands uitgebracht. De bijbehorende website wordt naar verwachting eind dit jaar gelanceerd.

Doorslijpschijf
Naast tal van gereedschapsinnovaties legt LUKAS op METAVAK met de campagne ‘The Next Generation’ vooral het accent op een nieuwe generatie doorslijpschijven. In de high-performance doorslijpschijf Progress is voor het eerst de ‘HighCut Solution technologie’ gebruikt. Dit is een perfect afgestemde matrix van krachtige korrels en innovatieve harsbindingen. Voor de gebruiker betekent dit een maximale efficiëntie; hoge snijsnelheden en lange standtijden zorgen hierdoor voor een belangrijke tijdwinst.
De lage slijtage van de Progress vermindert de geur- en stofontwikkeling aanzienlijk en daarmee ook de last op het werk. Energiek en ergonomisch geoptimaliseerd voor machines met veel vermogen, zorgt de Progress voor een moeiteloos en langdurig werken. Het sterke glasvezelweefsel garandeert een hoge zijdelingse belasting stabiliteit en veiligheid. Milieuvriendelijke productie ‘Made in Germany’ in combinatie met eerste klas grondstoffen, geoptimaliseerde formules en geavanceerde productieprocessen zorgen voor een hoge kwaliteit en stabiliteit bij een maximale opslagperiode.
De voor staal en inox geoptimaliseerde Progress is verkrijgbaar in rechte en gebogen versie in diameters 100-230 mm. Gratis monsters zijn verkrijgbaar op de stand of kunnen op www.progress.rottluff.com worden besteld.

LUKAS
Standnummer 220

Website METAVAK

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

Licht tot zwaar slijpen, polijsten en frezen

02-10 Kinket SSP is importeur en leverancier van schuur-, slijp- en polijstmaterialen alsmede de daarbij…

Oppervlaktetechniek

Metaaltechniek verspreidt kennis over schuren, slijpen en polijsten

28-09 Op METAVAK zal Metaaltechniek weer de nodige nieuwe producten presenteren. “We speuren altijd de…

Verspanen

Volautomatische oplossing voor slijpen Weldon opspanvlakken

12-07 Dit project wordt uitgevoerd in opdracht van een nieuwe klant, een internationale marktleider in…

Verspanen

Krebs & Riedel innoveert slijptechnologie al 125 jaar

29-06 Vooral klanten uit de automobiel-, lucht- en ruimtevaart-, machinebouw-, medische technologie en windenergiesector vertrouwen…

Verspanen

KMWE Toolmanagers & KGS Tools vindt gereedschapsontwikkeling in microgeometrie

23-06 “In de microgeometrie kom je echt leuke verrassingen tegen”, vertelt Jorg Michiels, CCO bij…

Verspanen

Zoller livestream over meettechnologie en gereedschapsbeheer

12-06 De ‘75LIVE’ livestream van Zoller wordt georganiseerd vanuit de Smart Factory in Pleidelsheim. Dit…

Oppervlaktetechniek

Schunk en 3M partners in geautomatiseerd slijpen

26-05 Slijpen, ontbramen, polijsten ─ als het gaat om uitdagende taken zoals het verwijderen van…

Oppervlaktetechniek

Compact Korrel

26-05 De gestapelde structuur zorgt ervoor dat er altijd nieuwe schuurkorrels vrijkomen, waardoor het schuurmateriaal tot op…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X