LVD toont slimme productie-oplossingen

Hoe maakt de integratie van plaatbewerkingsmachines en Industrie 4.0 ready software slim produceren mogelijk? LVD zal dat tonen op de Euroblech. Automatiseringssystemen, communicatie tussen de machines en een intelligente productieketen optimaliseren de algemene productieflow.

Op haar stand zal LVD haar nieuwste, meest efficiënte en flexibele oplossingen in plaatbewerking demonstreren. Een van de hoogtepunten is een nieuwe adaptieve buigtechnologie, die specifiek is ontwikkeld voor het meervoudig buigen van extra lange stukken. Dit zal volgens de Belgische machinebouwer een doorbraak betekenen in het adaptief meervoudig buigen.

Op het gebied van buigtechniek wordt ook de ToolCell 135/30 afkantpers met gereedschapswisselaar getoond. Deze maximaliseert de buigproductiviteit dankzij een geïntegreerd gereedschapsmagazijn. De gereedschappen worden nauwkeurig en automatisch geplaatst en gewisseld waardoor de manuele instelling en correcties van gereedschappen overbodig worden.  In de reeks snelwerkende elektrische Dyna-Press afkantperse wordt de nieuwe 40-ton machine met buigsnelheden tot 25 mm per seconde getoond. Dyna-Press machines buigen meer stukken per uur tegen een lagere prijs per stuk. De Dyna-Press 12 – en 24-ton-modellen zijn compact en kunnen gemakkelijk verplaatst worden met een standaard heftruck.

Fiberlaser
Een volgende hoogtepunt is de nieuwe, veelzijdige fiberlasersnijmachine Phoenix FL 3015 met een 6 kW laserbron, een automatische nozzlewisselaar met plaats voor tien nozzles en een Compacte Toren (CT-L); een magazijn voor laden, lossen en opslag in een configuratie van zes palets. LVD presenteert de Phoenix als een rendabel, dynamisch en veelzijdig allround systeem.

Ponsen
De Strippit PX-1530 is een ponsmachine die ponsen, vormen, buigen en tappen combineert in één machine voor een volledige werkstukbehandeling, inclusief driedimensionale onderdelen. Nu is hij uitgerust met de nieuwe grafische Touch-P besturing, te bedienen door middel van pictogrammen. De machine zal getoond worden met FA-P, LVD’s meest flexibele automatisering voor het laden, ontladen en grijpen van werkstukken.

Software
Uiteraard ontbreekt ook de software niet bij LVD. Met CADMAN Suite biedt LVD een totaalpakket voor procesintegratie en optimale procesflow. CADMAN overziet en optimaliseert het volledige productieproces – van productiecontrole, communicatie, planning en management tot lasersnijden, ponsen en buigen, door geïntegreerde, databasegestuurde software. De nieuwe module CADMAN-SDI (Smart Drawing Importer) maakt snelle importering van CAD-files en efficiënte berekening van kostenbepalende factoren mogelijk. De volledige CADMAN Suite zal te zien zijn.

LVD
Hal 12, stand F104

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Sterke groei door focus op RVS en gericht investeren

15-12 Jansen is rond de eeuwwisseling begonnen als lasbedrijf. In 2006 nam hij zijn eerste…

Plaatbewerking

Nieuwe versie LVD’s CADMAN integreert vreemde operaties

06-12 LVD’s softwarepakket helpt het plaatbewerkingsproces te stroomlijnen en maakt slimme fabricage mogelijk. Van basismateriaal…

Plaatbewerking

4Innovators doen aan kruisbestuiving

22-11 Over drie dagen trok het evenement in totaal ruim 150 bezoekers. Dat was minder…

Plaatbewerking

Teqram, Airco/Bystronic en LVD winnen BlechExpo Award

27-10 Teqram heeft met de EasyGrinder de Blechexpo Award gewonnen in de categorie oppervlaktebewerking. De…

Bedrijf en Economie

20 jaar MetaalNieuws in jubileummagazine samengevat

27-10 In een speciaal jubileummagazine (A4-formaat) dat begin december zal gaan verschijnen blikken wij samen…

Plaatbewerking

LVD toont 20 kW laser en nieuwe softwarefuncties

19-10 Met de krachtige 20 kW Phoenix FL-3015 liggen productiviteit en efficiëntie hoog, ook bij…

Plaatbewerking

Tweede editie 4Innovatorsdays krijgt meer inhoud

11-10 Om de tweede editie van de 4Innovatorsday nog meer inhoud te geven, hebben de…

Plaatbewerking

LVD’s eerste Ulti-Form buigcel in de Benelux gaat naar De Cromvoirtse

21-09 Met deze investering heeft De Cromvoirtse echt een knoop door gehakt. De leverancier van…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X