LVD toont slimme productie-oplossingen

Hoe maakt de integratie van plaatbewerkingsmachines en Industrie 4.0 ready software slim produceren mogelijk? LVD zal dat tonen op de Euroblech. Automatiseringssystemen, communicatie tussen de machines en een intelligente productieketen optimaliseren de algemene productieflow.

Op haar stand zal LVD haar nieuwste, meest efficiënte en flexibele oplossingen in plaatbewerking demonstreren. Een van de hoogtepunten is een nieuwe adaptieve buigtechnologie, die specifiek is ontwikkeld voor het meervoudig buigen van extra lange stukken. Dit zal volgens de Belgische machinebouwer een doorbraak betekenen in het adaptief meervoudig buigen.

Op het gebied van buigtechniek wordt ook de ToolCell 135/30 afkantpers met gereedschapswisselaar getoond. Deze maximaliseert de buigproductiviteit dankzij een geïntegreerd gereedschapsmagazijn. De gereedschappen worden nauwkeurig en automatisch geplaatst en gewisseld waardoor de manuele instelling en correcties van gereedschappen overbodig worden.  In de reeks snelwerkende elektrische Dyna-Press afkantperse wordt de nieuwe 40-ton machine met buigsnelheden tot 25 mm per seconde getoond. Dyna-Press machines buigen meer stukken per uur tegen een lagere prijs per stuk. De Dyna-Press 12 – en 24-ton-modellen zijn compact en kunnen gemakkelijk verplaatst worden met een standaard heftruck.

Fiberlaser
Een volgende hoogtepunt is de nieuwe, veelzijdige fiberlasersnijmachine Phoenix FL 3015 met een 6 kW laserbron, een automatische nozzlewisselaar met plaats voor tien nozzles en een Compacte Toren (CT-L); een magazijn voor laden, lossen en opslag in een configuratie van zes palets. LVD presenteert de Phoenix als een rendabel, dynamisch en veelzijdig allround systeem.

Ponsen
De Strippit PX-1530 is een ponsmachine die ponsen, vormen, buigen en tappen combineert in één machine voor een volledige werkstukbehandeling, inclusief driedimensionale onderdelen. Nu is hij uitgerust met de nieuwe grafische Touch-P besturing, te bedienen door middel van pictogrammen. De machine zal getoond worden met FA-P, LVD’s meest flexibele automatisering voor het laden, ontladen en grijpen van werkstukken.

Software
Uiteraard ontbreekt ook de software niet bij LVD. Met CADMAN Suite biedt LVD een totaalpakket voor procesintegratie en optimale procesflow. CADMAN overziet en optimaliseert het volledige productieproces – van productiecontrole, communicatie, planning en management tot lasersnijden, ponsen en buigen, door geïntegreerde, databasegestuurde software. De nieuwe module CADMAN-SDI (Smart Drawing Importer) maakt snelle importering van CAD-files en efficiënte berekening van kostenbepalende factoren mogelijk. De volledige CADMAN Suite zal te zien zijn.

LVD
Hal 12, stand F104

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Vliegende start De Cromvoirtse met robotbuigcellen

23-08 De eerste ervaringen zijn veelbelovend. De cellen ontlasten de productie enorm en nemen pieken…

Plaatbewerking

Plaatwerk webshop voor elke toeleverancier

17-08 Veel – met name grote en middelgrote – plaatwerkbedrijven zijn op zoek naar een…

Plaatbewerking

Mazak denkt mee met de realiteit van de klant

17-08 Bij Mazak is Tim Depijpere geen onbekend gezicht. Hij werkte er eerder al 6…

Plaatbewerking

Euroblech zit al op 1300 exposanten

13-07 Samen hebben ze al een netto tentoonstellingsruimte van 88.600 vierkante meter geboekt  op de…

Plaatbewerking

LVD lanceert nieuw serviceportaal

08-06 OSTS biedt klanten 24/7 toegang om tickets aan te maken voor servicegerelateerde onderwerpen: een…

Bedrijf en Economie

Vijf op een rij voor LVD

18-05 Het label wordt door Deloitte Private, Econopolis en de KU Leuven toegekend aan Belgische…

Plaatbewerking

Euroblech ligt op koers voor langverwachte comeback

04-05 Sinds de laatste versoepeling van de Covid-beperkingen is volgens beursorganisator Mack-Brooks Exhibitions de vraag…

Plaatbewerking

Bystronic wapent zijn machinesystemen tegen cyberaanvallen

12-04 De twee bedrijven zullen hun eerste gezamenlijke oplossing voor het beschermen van de snij-,…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X