Maak je organisatie klaar voor morgen

Voor veel organisaties in de maakindustrie is het tekort aan technisch geschoold personeel een steeds grotere uitdaging geworden. Tegelijkertijd veranderen zij door toepassing van automatisering, robotisering en digitalisering. “Hierdoor is het voor veel organisaties een kunst is geworden om daarop mee te bewegen en te zorgen dat de kennis en de vaardigheden van medewerkers up-to-date zijn”, meent Anniek van Buren, marketingadviseur REMO West-Twente.

Om deelnemers snel en efficiënt te kunnen scholen beschikt REMO over een eigen praktijkcentrum met een ruim en divers machinepark.

“Veel organisaties beschikken over robotapparatuur, maar niet over adequaat opgeleide medewerkers die in staat zijn de apparatuur (door) te ontwikkelen, besturen, programmeren en bedienen”, vervolgt zij. “Ze staan voor de uitdaging hun personeel mee te laten groeien in deze ontwikkelingen.”

Een leven lang ontwikkelen

In deze snel veranderende wereld ontstaan nieuwe banen, terwijl oude verdwijnen. De kennis en vaardigheden die nodig zijn om nieuwe technologie toe te passen in het werk zijn vaak onvoldoende aanwezig. “De tijd dat we na het behalen van een diploma veertig jaar dezelfde job uitoefenen zonder bijscholing is al lang voorbij. Voor medewerkers in de techniek houdt leren nooit op. ‘Een leven lang ontwikkelen’ is nu het motto”, aldus Van Buren.

Mbo-certificaatonderwijs

Een speerpunt van REMO is om het onderwijs toe te spitsen op wat er in het bedrijfsleven speelt. Van Buren: “We werken heel intensief samen met het bedrijfsleven. Wij willen weten wat er speelt, zodat wij ons onderwijs hier maximaal op af kunnen stemmen. Gezien de transitie waarin de maakindustrie zich bevindt hebben wij een drietal mbo-certificaten ontwikkeld.”
Met deze mbo-certificaten wordt een bijdrage geleverd aan een leven lang ontwikkelen. Een mbo-certificaat is een verkorte opleiding van 10 dagen gericht op een specifiek onderdeel van een mbo-opleiding. “Scholing op maat noemen wij het ook. Geen jarenlange opleiding, maar een korte cursus puur en specifiek op het specialisme naar wens”, zegt Van Buren.

Met het certificaat Industriële robotica ontwikkelt de deelnemer inzicht in het functioneren van een robot, hoe deze is opgebouwd en communiceert met de buitenwereld. Met het certificaat Functionele veiligheid in de machinebouw ontwikkelt men inzicht in de consequenties van aanpassingen die worden aangebracht aan een machine en het veilig opleveren van machines. Met Industriële automatisering is de deelnemer in staat zelf gestructureerde PLC-programma’s op te stellen, te onderhouden, storingen te zoeken en te verhelpen in PLC-bestuurde installaties.

Eigen praktijkcentrum

Om deelnemers snel en efficiënt te kunnen scholen beschikt REMO over een eigen praktijkcentrum. “Wij beschikken over een ruim en divers machinepark. Waar wij een grote verscheidenheid aan diverse merken bieden en daarnaast is alles werkend opgesteld’’, aldus Van Buren.

REMO West-Twente
Stand 435

Registreer u hier voor gratis toegangskaarten MIX Noordoost

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Whitepaper WBM: contouren dichtbij zetlijn

16-05 In stand 432 is het document met als thema ‘Producten met contouren dichtbij de…

Personeel en Opleiding

Trainingspartner STODT mag officieel Heidenhain certificaat uitreiken

16-05 Dit officiële certificaat mag alleen door een opleidingsinstituut worden uitgegeven, wanneer meer dan de…

Plaatbewerking

Binder3D kiest hoogwaardig lasersysteem met afzuigsysteem van Widenhorn

11-05 Alleen worden deze kansen pas ontdekt wanneer men aan de slag gaat en de…

Toeleveren

WOCKEN ontzorgt Hittech Landes met meetmiddelen

11-05 Bij Hittech Landes zijn heel wat meetmiddelen in gebruik. Het bedrijf is een specialist…

Toeleveren

HELUKABEL, partner voor de maakindustrie

11-05 Vanuit het Duitse logistieke centrum in Hemmingen-Stuttgart is HELUKABEL in staat om zeer korte…

Plaatbewerking

247TailorSteel bereidt tweede Nederlandse vestiging voor

11-05 247TailorSteel is een producent van delen uit plaat en buis, maar daarnaast vooral een…

Plaatbewerking

Proven Concepts creëert uit ideeën zichtbare oplossingen

10-05 Op MIX Noordoost zal Proven Concepts uitleggen dat persen niet alleen interessant is voor…

Plaatbewerking

Q-Fin machines zijn kansenmakers

09-05 Accountmanager Benelux Patrick van Scherpenseel legt uit: “Waar bedrijven momenteel drukdoende zijn personeel aan…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X