Maakindustrie kan in mei weer fysiek samenkomen op MIX Noordoost

Door verplaatsingen van andere beurzen wordt Maakindustrie Expo (MIX) Noordoost de eerste fysieke ontmoeting voor de maakindustrie sinds lange tijd. De eerste editie van deze nieuwe vakbeurs voor de maakindustrie is op 18 en 19 mei in Evenementenhal Hardenberg.

De nieuwe vakbeurs Maakindustrie Expo (MIX) Noordoost wordt een plek waar kennis en innovaties worden gedeeld en waar je in contact komt met toeleveranciers.

“Corona heeft alle beursagenda’s behoorlijk op z’n kop gegooid, ook die van de maakindustrie. Maar het goede nieuws is, is dat beurzen weer zijn toegestaan en dat de maakindustrie met MIX Noordoost eindelijk weer een beurs in het vooruitzicht heeft om fysiek samen te komen”, zegt Jeffry Plaggenmarsch namens de beursorganisatie.

Nieuwe vakbeurs voor de maakindustrie

Plaggenmarsch: “De regio Noordoost-Nederland biedt eindeloze kansen voor maakbedrijven. Het is een broedplaats voor startups en barst van de MKB’s. Er is een goede relatie met onderwijs- en overheidsinstanties en de regio is goed bereikbaar voor omliggende regio’s en West-Duitsland. Daarom organiseren we de nieuwe vakbeurs Maakindustrie Expo (MIX) Noordoost. Een plek waar kennis en innovaties worden gedeeld en waar je in contact komt met toeleveranciers. De bezoeker krijgt handvatten om dagelijkse werkzaamheden te verbeteren en tips om het bedrijf toekomstbestendig te maken. De hele productieketen is vertegenwoordigd op de beursvloer.”

Concept neemt werk uit handen

Een beursdeelname vraagt normaal gesproken om voorbereiding. Maar dit concept neemt werk uit handen. Aan de hand van partnerpakketten maken exposanten hun keuze. Plaggenmarsch: “Dat werkt gemakkelijk en snel. Dat scheelt in tijden dat het werk het eigenlijk niet toe laat. Ook duurt de beurs ‘slechts’ 2 dagen en wordt de opbouw voor een groot deel voor de exposanten geregeld.”

Samenwerking is cruciaal

De afgelopen corona-periode laat zien dat het nodig is om collega-ondernemers en techneuten te spreken. Toelevering loopt vertraging op of ontwikkelingen maken dat leveranciers wegvallen. “Het is voor iedereen die werkzaam is in de maakindustrie goed om je te oriënteren op alternatieven om continuïteit van je bedrijf te borgen. Een goede samenwerking is cruciaal. MIX Noordoost investeert ook in samenwerking met partners zoals Koninklijke Metaalunie en Verenigde Maakindustrie Oost. We hebben een gezamenlijk doel voor ogen en dat is aan de maakindustrie laten zien wat de regio te bieden heeft aan technologie en toeleveranciers”, besluit Plaggenmarsch.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Kabinet steekt 30 miljoen euro extra in digitalisering maakindustrie

29-06 Hierin wordt regionaal samengewerkt aan het toepassen van innovatieve technologieën als kunstmatige intelligentie, robotica,…

Automatisering

Netwerk voor data uitwisseling SCSN in zee met KPN

27-06 Data wordt steeds crucialer in de bedrijfsvoering. De uitdaging daarbij is niet alleen het…

Automatisering

Nieuw directieteam CAD & Company

20-06 CAD & Company ondersteunt en begeleidt implementatieprocessen, innovatie- en digitaliseringstrajecten, biedt trainingen en deelt…

Automatisering

Unieke schakel tussen industrie en onderwijs

20-06 Hij vervolgt: “In 2007 hebben mijn vader en ik samen besloten het familiebedrijf op…

Verspanen

Nieuwe generatie brengt verse knowhow in familiebedrijf

16-06 Om een antwoord op die vragen te krijgen spraken we met Maurits en David…

Bedrijf en Economie

Mkb-booster stimuleert productie-innovatie

01-06 Dit is de belangrijkste conclusie van een in opdracht van Koninklijke Metaalunie door Berenschot…

Automatisering

Drie scenario’s voor gebruik smart glasses

30-05 Dynabook zet drie concrete toepassingen van AR en VR in combinatie met smart glasses…

Toeleveren

Whitepaper WBM: contouren dichtbij zetlijn

16-05 In stand 432 is het document met als thema ‘Producten met contouren dichtbij de…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X