Maakindustrie werkt mee aan nieuwe medische vindingen

Mensen uit de maakindustrie, de medische wereld en de wetenschap hebben elkaar onlangs ontmoet op de bijeenkomst ‘Vliegwiel voor Innovatie’. Concreet resultaat: eind 2014 kunnen nieuwe medische vindingen tegemoet worden gezien.

De medische maakindustrie, TU Delft en ziekenhuis Reinier de Graaf slaagden er op 5 november in om mensen uit heel verschillende werelden elkaar de hand te laten reiken. Onder meer op de terreinen hart- en vaatziekten, dementie en diabetes werden concrete stappen gezet.
Zo werd het cluster van hart- en vaatziekten – onder leiding van industrievertegenwoordiger Joris van der Hurk – teruggebracht tot een overzichtelijk rijtje van acht majeure uitdagingen (van het bevorderen van een gezonde leefstijl tot het ontwikkelen van hartprotheses). De Hartstichting en de patiëntenorganisatie formuleerden een doelstelling: 5 extra levensjaren voor hart- en vaatpatiënten in de komende 25 jaar. Kennisorganisaties, medici en het bedrijfsleven gaan voor het eind van het jaar samen bepalen op welke uitdaging een technologisch antwoord geformuleerd kan worden. Begin 2014 worden de beste ideeën verzameld en geselecteerd en eind 2014 wordt de meest succesvolle technologische oplossing uitgewerkt en toegepast.

Aan de bijeenkomst ‘Vliegwiel voor Innovatie’ namen onder meer deel het Reinier de Graaf Gasthuis, Nucletron, Gilde Healthcare , Double Sense, het Radboud UMC, VUMC, MediShield, LUMC en TU Delft. De organisatie van deze bijeenkomst was in handen van het Reinier de Graaf Gasthuis, TU Delft en twee brancheorganisaties in de medische industrie NEVAT en Holland HealthTech. Deze brancheorganisaties maken deel uit van het cluster Life Sciences & Health, een initiatief van Vereniging FME-CWM die onder het label Powered by Dutch Technology drie clusters heeft opgericht om belangrijke technologische sectorensamenwerking en gezamenlijke belangenbehartiging te bevorderen.

Bekijk hier de presentaties die op de bijeenkomst werden gegeven.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Geen categorie

Technology for Health bundelt alle technologische ontwikkelingen in zorg

29-07 De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel en bieden ongekende mogelijkheden voor betere én betaalbare zorg.…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV