Magazijn voor kleine opslaghoeveelheden

F. Hoffmann brengt met de Basic Tower een nieuw magazijnsysteem voor kleine opslaghoeveelheden op de markt. Het nieuwe gestandaardiseerde magazijnsysteem van Friedrich Remmert leent zich voor plaat en platte goederen en kenmerkt zich door compactheid, efficiency en praktische toepasbaarheid.

Basic Tower is een magazijntoren voor alle bedrijven, die plaat en restplaat in betrekkelijk geringe hoeveelheden moeten opslaan en toch willen profiteren van de efficiency van een magazijnsysteem. De toren is leverbaar in een systeemhoogte van 3.830 mm tot 7.250 mm en biedt plaats aan 14 tot 33 opslagniveaus. Ieder opslagniveau is voorzien van een pallet op rollagers en heeft een nuttige belasting van maximaal 3.000 kg. De pallets kunnen standaard tot een hoogte van 90 mm worden beladen. Voor hogere materialen is het mogelijk tot een hoogte van 270 mm te beladen. De compacte uitvoering maakt ruimtebesparingen tot 70 procent mogelijk in vergelijking met conventionele opslag op de vloer.
Het klaarzetten van materiaal verloopt naar keuze half- of volautomatisch. Een heftraverse trekt de pallet van de plaats van opslag en rijdt die tot op een ergonomische uitname hoogte. Met een hefsnelheid van 8 m/min en een treksnelheid van 20 m/min werkt het systeem veilig en snel. De verbeterde materiaalverwerking verhoogt bovendien de productiviteit van de niet-direct aangesloten bewerkingsmachines met maximaal 80 procent.
De bediening geschiedt via een intuïtieve touch terminal. Door invoering van het palletnummer wordt het opslaan in gang gezet.
Remmert is expert op het gebied van intelligente magazijnsystemen voor plaat- en langmateriaal. De materiaal- en informatiestroom worden van de aanlevering van materiaal via het adresseren en toewijzen tot het gereedzetten bij de bewerkingsmachines nauwkeurig aangepast aan het proces van klanten. De modulair opgebouwde software-oplossingen en de automatische systemen voor verwerking garanderen een efficiënt magazijn.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Geen categorie

SSI Schäfer richt distributiecentrum schoonmaakgigant in

27-04 Alpheios, specialist in professionele schoonmaakproducten, -systemen en -strategieën, heeft zijn distributiecentrum in Hoensbroek fors…

Geen categorie

Magazijninrichter SSI Schäfer gaat verhuizen

07-01 Magazijninrichter SSI Schäfer gaat per 1 maart verhuizen. Het pand aan de Delta op…

Geen categorie

SSI Schäfer richt magazijn van groene fabriek Unipro in

03-03 Unipro, producent van kunstharsvloeren en lijmen en leverancier van vloersystemen, heeft in Haaksbergen een…

Geen categorie

Nieuw logistiek centrum Bronkhorst High-Tech

01-08 Bronkhorst High-Tech heeft zijn hoofdkantoor in Ruurlo uitgebreid met een nieuw logistiek centrum. Voor…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?