Mamach breidt uit met extra hal

0

Mamach Machinehandel in Zevenbergen krijgt rond de jaarwisseling de beschikking over een extra hal van 1000 vierkante meter. Deze nieuwe uitbreiding, die momenteel in aanbouw is, betekent dat Mamach zijn werkzaamheden kan centraliseren en uitbreiden.

De werkzaamheden worden nu nog uitgevoerd in meerdere panden op het industrieterrein van Zevenbergen. “Zodra de nieuwe hal gereed is, kunnen we alles concentreren op één plek”, zegt directeur/eigenaar Ton Matena. “Dat betekent dat we efficiënter kunnen werken. Daarbij gaan we er qua beschikbare ruimte ook nog op vooruit.”

Mamach is leverancier van zowel gebruikte machines als nieuwe machines. Kernactiviteit is de in- en verkoop van gebruikte CNC verspanende machines. “Daarmee onderscheiden we ons in de markt”, zegt Matena. “Alle machines staan hier onder stroom. We kunnen ze laten draaien en daar hebben we straks nog meer ruimte voor. Ook hebben we kennis van de machines, wat belangrijk is bij CNC.

We weten waar we over praten en kunnen met klanten mee denken om een geschikte machine te vinden. Daarbij staat de klant voorop. Wij staan voor een perfecte aflevering van een werkende machine. Alle machines die we leveren, worden voor levering nagekeken en schoongemaakt. Onze doelstelling is dat we de klant graag een tweede machine willen verkopen. Want dat betekent dat je het bij de eerste machine goed hebt gedaan.”

Deze aanpak werkt al jaren. Vorig jaar heeft Mamach een matig jaar gehad, maar 2020 gaat – ondanks corona – weer een gezond zakelijk jaar worden. Ton Matena: “We verkopen overal, in Nederland en ook in het buitenland, vooral jonge, duurdere machines. Zelfs klanten in Chili en Australië bestellen bij ons machines, terwijl ze hier nooit zijn geweest. We hebben een goede reputatie in de markt.”

Naar verwachting zal de nieuw hal in week 2 van het nieuwe jaar beschikbaar zijn. Dan wordt er een halkraan ingehangen en worden de machines verhuisd.