Machinehandel Overmars rekent op goede METAVAK

0

Op de vertrouwde plek achter in Evenementenhal Gorinchem is Machinehandel Overmars weer present met een groot aantal machines uit haar leveringsprogramma. Deze machines worden gedemonstreerd in een 90 vierkante meter grote stand, een van de grootste op de beurs.

Een deel van deze ruimte wordt ingenomen door een schaar (3x6m) en een kantbank van de Turkse fabrikant Baykal (3 of 4 meter lengte, 160 of 240 ton perskracht), die begin deze maand nog present was op EMO Milaan. Baykal introduceerde daar een nieuw besturingssysteem voor haar kantbanken, dat past in de trend om het de operator steeds gemakkelijker te maken. De nieuwe besturing projecteert de buigvolgorde op de bovenram van de kantbank, zodat de operator niet telkens op het beeldscherm hoeft te kijken om te zien hoe hij de plaat moet houden. Dat ziet hij vlak voor zijn neus. De nieuwe besturing zal nog niet te zien zijn op METAVAK, maar is wel per direct beschikbaar.
Naast de Baykal machines presenteert Overmars twee uithoekers en een universele buiger van Simasv, twee platenwalsen en twee profielwalsen van Akyapak en enkele persen en ponsknipmachines van Sahinler. Ook zullen er weer een kleine draaibank, kolomboormachine, bandschuurmachine en frees van Cogentech te zien zijn.

Roundo
Naast Baykal was ook de nieuwe combinatie Roundo-Boldrini op EMO Milaan present. De Zweedse fabrikant van profiel- en platenwalsen Roundo, in Nederland vertegenwoordigd door Overmars, is onlangs overgenomen door de Italiaanse branchegenoot Boldrini. “Dat heeft voor ons verder geen gevolgen”, aldus Bram Overmars jr. “We blijven het programma van Roundo gewoon doen. Boldrini maakt heel speciale walsen, de klanten daarvoor doen normaal gesproken rechtstreeks zaken met de fabriek in Italië. Maar mochten daar vragen over zijn, dan kunnen we natuurlijk zorgen voor begeleiding.
Overmars rekent op een goede METAVAK. “We hebben ons bezoek aan de EMO in Milaan benut om bij Baykal een aantal machines in te kopen. Deze kunnen we nu scherp aanbieden.”
Overmars heeft een positief gevoel over METAVAK, altijd een van de betere beurzen voor de machinehandel in Warder, die specialist is in Turkse plaatbewerkingsmachines. “Het wordt bij ons steeds drukker en we hopen natuurlijk dat dit doorzet. De markt trekt gewoon aan, dat zien we elke dag.”    

Machinehandel Overmars
Standnummer 241