MCB: nog voldoende materialen beschikbaar

0

Metaalgroothandel MCB constateert bij producenten en transporteurs meerdere verstoringen ten gevolge van de coronacrisis, maar deze leiden tot op heden niet tot een verminderde beschikbaarheid van materialen.

De metaalgroothandel in Valkenswaard heeft een robuuste supply chain om een hoge beschikbaarheid van materialen voor de klanten te garanderen. “We anticiperen continu ook op mogelijke verstoringen in de supply chain. Wij hebben intensief contact met onze leveranciers en transporteurs”, aldus MCB in een bericht op haar website.

Nadere maatregelen

De toename van maatregelen om het virus in te dammen, maken de situatie complexer en ondoorzichtiger, omdat ze voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn. MCB volgt de ontwikkelingen op de voet en neemt direct actie indien nodig. Binnen het bedrijf is een team samengesteld dat dagelijks bij elkaar komt om de laatste ontwikkelingen te bespreken en zo nodig nadere maatregelen te treffen.

De maatregelen die MCB tot nu toe getroffen heeft, streven er naar om de primaire bedrijfsprocessen, productie, magazijnen  en transport zo goed mogelijk in stand te houden, waarbij het welzijn van de medewerkers eveneens prioriteit heeft en vergaande hygiëne maatregelen zijn getroffen.

Omdat de moedermaatschappij van de MCB Group is gevestigd in Nederland, worden de maatregelen getroffen op grond van de richtlijnen opgesteld door de Nederlandse overheid en gezondheidsorganisaties, maar de maatregelen in België, Duitsland en Frankrijk worden ook nauwlettend in de gaten gehouden en opgevolgd.