Meet het belangrijkste: het nieuwe kalibreerlaboratorium van WOCKEN

WOCKEN Industriepartner, de tweede generatie familieonderneming, bestaat nu al 60 jaar en stelt hoge eisen aan zichzelf bij het werk voor klanten: hoogwaardig, nauwkeurig en competent. Op het gebied van groothandel, service en verhuur is WOCKEN met 13 vestigingen actief voor industriële en nijverheidsondernemingen in verschillende branches. In het ultramoderne centrale magazijn in het Duitse Meppen heeft WOCKEN op een bedrijfsterrein van circa 27.000 vierkante meter en een overdekt magazijnoppervlak van circa 4.000 vierkante meter ongeveer 50.000 artikelen op voorraad. 293 medewerkers zijn continu aan het werk voor de klanten van de onderneming.

Eigen kalibreerlaboratorium
Een nieuwe en bijzondere tak op het gebied van service is het eigen kalibreerlaboratorium. Met een lengtemeetmachine, een meetklokproefbank, een contourenmeetplek, een eindmaatmeetapparaat en kalibreerinrichtingen voor momentsleutels is WOCKEN op de hoofdvestiging in Meppen uitstekend uitgerust om de meetmiddelen van z’n klanten te kalibreren, van de schuifmaat en meetschroeven tot momentsleutels, deze zelfs ook mobiel ter plekke.

Voor DAkkS-kalibraties geaccrediteerd
Het laboratorium is conform DIN EN ISO/IEC 17025 geaccrediteerd voor DAkkS-kalibraties. Daardoor is WOCKEN bevoegd om DAkkS-kalibraties voor de meeteenheid ‘lengte’ uit te voeren en DAkkS-kalibreercertificaten af te geven. ‘DAkkS’ is de afkorting van Deutsche Akkreditierungsstelle (Duitse accrediteringsinstantie). Deze controleert en bewaakt Duitse kalibreerlaboratoria en waarborgt met de accreditering de meettechnische competentie en conformiteit van deze laboratoria. DAkkS-kalibreercertficaten zijn bedoeld als herleidingsbewijs, zijn auditbestendig en worden wereldwijd erkend.  Alle conform DIN EN ISO 9000/9001 en IATF 16949 gecertificeerde ondernemingen moeten hun meet- en testmiddelen herleidbaar kalibreren en zonder leemtes documenteren. Deze vereiste herleiding naar nationale of internationale normen is door de DAkkS-kalibrering bij WOCKEN onvoorwaardelijk aanwezig.

Meetbetrouwbaarheid tot 100 nanometer nauwkeurig
“Met een meetmiddelkalibratie in ons kalibreerlaboratorium bieden we onze klanten meetbetrouwbaarheid tot 100 nanometer nauwkeurig. En daarmee de garantie, dat ze aan hun klanten wederom nauwkeurige en belastbare resultaten kunnen leveren en dat snel, flexibel onafhankelijk en betrouwbaar”, aldus Robert Wocken, hoofd Service.

“Ook nieuwe test- en meetmiddelen kunnen onze klanten nieuw gekalibreerd bij ons bestellen”, vult hoofd laboratorium Doreen Topphoff aan. “Indien gewenst kunnen we met onze eigen laserinstallatie de meetmiddelen van onze klanten bij die gelegenheid ook meteen individualiseren met hun bedrijfslogo of een uniek kengetal. Zo zijn de meetmiddelen van onze klanten veilig beschermd tegen verwisselingen en wordt diefstal moeilijker gemaakt.”

Eenmaal getest, overal geaccepteerd
De DAkkS is onderdeel van een netwerk: Deze is lid van de Europese EA (European Co-operation for Accreditation) en wereldwijde ILAC-MRA (International Laboratory Accreditation Co-operation). Beide zetten zich in voor uniformiteit en vergelijkbaarheid van diensten en resultaten en zorgen er daarmee voor, dat door nationale kwaliteitsnormen geen technische handelsbarrières opgelegd worden.

Het voordeel voor de klanten van WOCKEN: ze hebben geen eigen kalibratie nodig voor elk land, waarin ze actief worden of waarin ze hun producten willen aanbieden. Deze vergelijkbaarheid is binnen Europa gegarandeerd en voorkomt dure meervoudige accrediteringen. DAkkS-gecertificeerde meetmiddelen kunnen dus in alle Europese landen gebruikt of op de markt gebracht worden. DAkkS-kalibreercertifcaten van WOCKEN zijn gegarandeerd auditbestendig en internationaal erkend. 

WOCKEN Industriepartner, stand 126

Vraag hier uw gratis tickets voor TIV Hardenberg!

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

WOCKEN richt zich op groei, ook in Nederland

24-04 De deelname aan Maakindustrie Expo is WOCKEN vorig jaar goed bevallen. “De beursduur van…

Bedrijf en Economie

METAVAK in de startblokken

04-07 Het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) is ook tijdens deze editie weer de officiële…

Toeleveren

WOCKEN ontzorgt Hittech Landes met meetmiddelen

11-05 Bij Hittech Landes zijn heel wat meetmiddelen in gebruik. Het bedrijf is een specialist…

Bedrijf en Economie

Hannover Messe verplaatst naar eind mei, begin juni

19-01 Dat is een uitstel van slechts vijf weken, want de Hannover Messe zou worden…

Bedrijf en Economie

Online naar TIMTOS x TMTS

18-01 Er worden meer dan 900 exposanten verwacht, die hal 1 en 2 van het…

Verspanen

METAV: hybride beurs met digitale aanloop

29-11 “We kijken er erg naar uit om onze exposanten en bezoekers weer te zien”,…

Verspanen

Honger naar precisie neemt alleen maar toe

15-11 321 exposanten presenteerden hun innovaties aan de bezoekers in de Brabanthallen in Den Bosch.…

Bedrijf en Economie

Bezoekers Metaaldagen vooral op zoek naar automatisering

20-09 Wat dat betreft kwamen ze ruimschoots aan hun trekken. Alle bijna negentig exposanten hadden…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema