Messe Stuttgart en VDW herschikken beursmarkt: Metav naar Nortec

Messe Stuttgart en de VDW (Duitse vereniging van werktuigmachinebouwers) nemen gezamenlijk de verantwoordelijkheid op zich van Nortec, het gevestigde evenement voor productietechniek in Hamburg. De laatste besprekingen met de vorige organisator, namelijk Hamburg Messe und Congress, zijn inmiddels afgerond. Opvallend besluit is dat de Metav (International Exhibition for Metal Working Technologies) in Düsseldorf wordt geïntegreerd in Nortec.

De volgende NORTEC wordt gehouden in het Hamburg Trade Fair Center van 23 tot 26 januari 2024.

“Voor Messe Stuttgart is de toekomstoriëntatie van Nortec een belangrijke mijlpaal in de uitbreiding van het portfolio van het bedrijf in de industriële sector”, aldus Roland Bleinroth, President van Messe Stuttgart. “We zijn blij dat we onze beurservaringen kunnen inzetten voor de uitbreiding van Nortec als het leidende platform voor industriële productietechnologie in Noord-Duitsland.”

De VDW verwelkomde deze ontwikkeling ook: “De overname van Nortec door twee competente organisatoren zal nieuwe kansen openen om Nortec verder te versterken en het platform voor productie-engineering in Noord-Duitsland uit te breiden. Als branchevereniging en vaste organisator van beurzen in de productietechniek zijn wij ervan overtuigd dat wij met onze expertise en ons internationale netwerk een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van Nortec“, aldus dr. Markus Heering, uitvoerend directeur van de VDW.

Bernd Aufderheide, President en CEO van Hamburg Messe und Congress: “Hamburg is een van de belangrijkste industriële regio’s van Europa. Deze industrie heeft met Nortec een belangrijk platform gevonden in onze beurshallen. Hamburg Messe und Congress onderzoekt voortdurend hoe evenementen kunnen worden gehandhaafd en vooral uitgebreid op de locatie.

Aangezien Messe Stuttgart al vele jaren een succesvolle beurs (AMB) organiseert, zijn wij van mening dat een groot aantal synergieën kunnen worden benut voor Nortec. We hebben er alle vertrouwen in dat de VDW en Messe Stuttgart met hun ervaring, hun netwerk en hun innovatief vermogen het evenement zullen versterken en iedereen die betrokken is bij Nortec een eersteklas vakbeurs zullen bieden. Nortec is en blijft in goede handen in Hamburg. Dat is belangrijk.”

Lars Reeder, algemeen directeur van Hein & Oetting Feinwerktechnik en voorzitter van de beursadviesraad van Nortec, maakte ook enkele positieve opmerkingen over de verandering: “Als beursadviesraad hebben we Nortec gedurende vele jaren gevolgd en vorm gegeven. De beslissing om de verantwoordelijkheid voor Nortec over te dragen aan Messe Stuttgart en VDW is zorgvuldig genomen en biedt grote kansen voor de verdere ontwikkeling van de beurs. Als beursadviesraad zullen wij uiteraard ook onze rol blijven spelen.”

Bundeling van het landelijke aanbod

Het gezamenlijke doel van Messe Stuttgart en VDW is om de themagebieden van Nortec uit te breiden en haar profiel op middellange termijn te versterken. De VDW brengt daarom Metav naar Nortec. “Een groot aantal exposanten wil consolidatie op de beursmarkt, zodat ze hun producten en diensten kunnen bundelen. Wij ondersteunen dit graag met de nieuwe constellatie”, aldus Dr. Markus Heering.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Werk aan de winkel voor Metav

24-06 Dat zijn andere cijfers dan de Metav, die voor de 22e keer werd gehouden,…

Verspanen

Metav geeft suggesties voor energiezuinige metaalbewerking

07-06 Wie de relatie tussen productiviteit en energieverbruik wil verbeteren, moet weten hoe en waar…

Verspanen

Metav opent na 4 jaar pauze weer haar deuren

06-06 Metav is sinds 1980 de etalage voor metaalbewerkingstechnologieën in Noordrijn-Westfalen en omgeving. De beurs…

Bedrijf en Economie

Ook Tube & wire naar vroege zomer

20-01 Tube & wire stonden op de kalender van 9 tot 13 mei. Maar het…

Bedrijf en Economie

Metav uitgesteld naar 21-24 juni

12-01 De reden voor het uitstel is het hoge aantal besmettingen door de omikronvariant van…

Bedrijf en Economie

Nieuwe editie VerspaningsNieuws belandt deze week op de mat

08-12 Daarnaast staan thema’s zoals digitalisering, de slimme fabriek en procesoptimalisatie centraal. Heeft u de…

Verspanen

METAV: hybride beurs met digitale aanloop

29-11 “We kijken er erg naar uit om onze exposanten en bezoekers weer te zien”,…

Bedrijf en Economie

20 jaar MetaalNieuws in jubileummagazine samengevat

27-10 In een speciaal jubileummagazine (A4-formaat) dat begin december zal gaan verschijnen blikken wij samen…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema