Metaalunie laat contributieverhoging achterwege

0

Tijdens de jaarlijkse vergadering van de Bondsraad, het hoogste orgaan van Koninklijke Metaalunie, is afgesproken in 2018 de contributietabel niet te verhogen.

Vier jaar geleden werd hiertoe ook al besloten, al was er toen een andere beweegreden, namelijk de economische crisis. “We hebben de begroting op orde zonder dat daar een contributieverhoging voor nodig is”, licht Bert Jaarsma, directeur organisatie van Metaalunie het gelijk blijven van de contributietabel toe.

De Bondsraad geeft met het niet verhogen van de contributietabel het signaal af dat deze niet aan het begin van elk jaar automatisch hoeft te stijgen. Jaarsma: “Op dit moment hebben we als vereniging weer een gezonde ledengroei en groeit ook de omvang van de bedrijven. Deze ontwikkeling biedt voldoende ruimte om de dienstverlening van Metaalunie verder te ontwikkelen zonder de contributie te verhogen. Als het goed gaat met Metaalunie, dan moet dat afstralen op haar leden.” 

Richting 14.000 leden
Het ledenaantal van Metaalunie is sinds 2009 minder hard gegroeid als in de eerste jaren van deze eeuw. In de periode 2013–2014 was er zelfs sprake van een stabilisatie, toen de crisis voor de tweede keer toesloeg. Sinds 2015 is er weer sprake van toenemende groei. Begin 2018 verwacht Metaalunie het 14.000e lid te verwelkomen.