Metaalunie-voorzitter vreest moeizaam cao-traject met looneis van 5%

Metaalunie-voorzitter Fried Kaanen vreest dat de onderhandelingen voor de nieuwe CAO Metaal & Techniek, die op 31 augustus starten, ‘een lastig traject gaan worden’. Zeker nu FNV Metaal inzet op een loonsverhoging van 5 procent per 1 oktober aanstaande.

Metaalunie-voorzitter Fried Kaanen heeft er een hard hoofd in dat er snel een cao-akkoord ligt. “Er moet rekening worden gehouden met het voorschot dat onze sector in het verleden al heeft genomen op de loonontwikkeling.”

Vooral dat loon zal volgens Kaanen een heikel punt vormen. “Het wordt moeilijker dan ooit tevoren om een compromis te bereiken.”

Kort traject

De huidige cao loopt af op 1 oktober. De bonden en de Federatie Werkgeversorganisaties Techniek (FWT), die onderhandelt namens een aantal brancheorganisaties, hebben een kort traject afgesproken met onderhandelingsrondes op 31 augustus, 7 en 14 september en indien nodig 27 september. Kaanen heeft er een hard hoofd in dat er dan een akkoord ligt.

Cao Metalektro

De laatste keren waren de cao-onderhandelingen al moeizame en langdurige trajecten. Niet alleen in de Metaal & Techniek (kleinmetaal), maar ook in de Metalektro (grootmetaal), waar afgelopen juli pas na acht maanden van onderhandelingen en acties een akkoord werd bereikt met een loonstijging van 5,3 procent over 2 jaar. Je zou kunnen zeggen: sluit in de kleinmetaal aan bij de afspraken die in de grootmetaal zijn gemaakt en dan zou er snel een akkoord moeten kunnen liggen.

Maar zo eenvoudig ligt het volgens Fried Kaanen niet. De trendlijn is volgens hem duidelijk: in de cao’s die recent zijn afgesloten zit een stijgende lijn met een loongroei boven inflatieniveau. Dat heeft te maken met de huidige krappe arbeidsmarkt en ook met het onverwacht krachtige economische herstel na corona, waarvan de werknemers volgens de bonden ook moeten profiteren. Dat blijkt ook uit de brief met voorstellen die FNV Metaal in aanloop naar de cao-onderhandelingen aan de werkgevers heeft gestuurd.

“Maar ik vind niet dat je kunt zeggen: de andere sectoren geven een flinke loonsverhoging, dus moet de sector Metaal & Techniek dat ook doen”, zegt Kaanen. “Want wij hebben de afgelopen twee cao-rondes al voorop gelopen met loonsverhogingen. Twee keer hebben we loonsverhogingen gegeven die niet alleen boven inflatieniveau lagen, maar ook bovengemiddeld waren. We kunnen aan alle grafieken laten zien dat de kosten van onze cao – die zich uiteindelijk vertalen in bruto loonkosten – hoger liggen ten opzichte van andere (technische) sectoren.”

Buitensporig hoge cao

Over de vorige twee cao’s in de Metaal & Techniek hebben de werkgevers volgens Kaanen ‘met de rug tegen de muur en met het water aan de lippen’ afspraken gemaakt. Voor de huidige cao – die dus op 1 oktober afloopt – hebben ze een loonsverhoging van bijna 8 procent in 28 maanden geaccepteerd. “We konden die onderhandelingen niet af laten ketsen omdat er zo veel aan een cao vast zit, zoals pensioenfonds en opleidingsfonds. In de hitte van de strijd – als er bijna een akkoord is – kun je dan niet zeggen: nu doen we het niet.”

Maar dat is de onderhandelaars door hun achterban destijds niet in dank afgenomen. ‘Jullie hebben een buitensporig hoge cao afgesloten’, luidde het verwijt in brede kring.

Ook nu is een groot deel van de achterban bij voorbaat terughoudend met betrekking tot loonsverhogingen. De buitendienstmedewerkers van de Metaalunie en ook Kaanen zelf proeven dat duidelijk tijdens hun geregelde bezoeken aan lidbedrijven. “Ja, er is herstel”, erkent Kaanen. “Het gaat beter in de sector dan bij het uitbreken van de coronapandemie mocht worden verwacht. De bedrijven hebben het nu allemaal druk, maar iedereen denkt dat deze hausse een keer over gaat, alleen weet niemand wanneer.”

En wat volgens de Metaalunievoorzitter nog meer telt: het gaat ook niet over de hele linie goed. De eerstelijns toeleveranciers, de modulebouwers en systeemleveranciers, de bedrijven met eigen producten en de bedrijven die heel servicegericht werken – zeg maar de bedrijven die in het hoogwaardigere werk zitten – zullen minder moeite hebben met een nieuwe loonsverhoging. Dat zijn de partijen die de lonen makkelijker kunnen doorberekenen.

Maar dat geldt veel minder voor de grote piramide aan toeleveranciers die daar onder hangt: de  ijzergieterijen, de bedrijven met het eenvoudigere laswerk of het eenvoudigere algemene metaalconstructiewerk. Die voelen de hogere loonkosten die het gevolg zijn van de afgelopen cao’s. “Al die bedrijven merken dat hun omzet misschien een tikkie is gestegen, maar hun  kosten zijn veel meer dan een tikkie gestegen.”

Kaanen vindt dat de onderhandelaars namens werkgevers juist voor die grote groep bedrijven op moeten komen. “Er moet rekening worden gehouden met het voorschot dat onze sector in het verleden al heeft genomen op de loonontwikkeling.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Nieuwe cao Metalektro definitief

13-09 De organisaties kwamen 14 juli tot een principeakkoord over de nieuwe cao. Behalve nieuwe…

Bedrijf en Economie

Werkgevers willen in nieuwe cao ruimte voor maatwerk oudere werknemer

08-09 De cao moet effectief toegerust zijn op het ontzien van de oudere werknemers, zo menen…

Personeel en Opleiding

FWT tijdens eerste cao-overleg: Kritische jaren voor de boeg

01-09 “De klap van de coronapandemie zal nog nadreunen. Hoe hard en hoe lang is…

Bedrijf en Economie

Cao-akkoord: werknemers metalektro krijgen er 5,3% bij

14-07 Het onderhandelingsresultaat is bereikt na maandenlang actie voeren met talrijke ‘staakstraten’ door het hele…

Bedrijf en Economie

Landelijke cao-staking in metalektro

30-06 Sinds januari worden er in de sector door het hele land estafettestakingen gehouden, telkens…

Materialen

Overspannen staalmarkt gevaar voor herstel en groei maakindustrie

23-06 “Metaalunie is niet principieel tegenstander van Europees ‘anti-dumping’ beleid. Het is van belang de…

MetavakNieuws

METAVAK slaat handen ineen met Metaalunie en SMITZH

15-06 SMITZH (Smart Manufacturing Industriële Toepassing Zuid-Holland) organiseert een 3-daags programma op de beursvloer verdeeld…

Bedrijf en Economie

Nieuw kabinet moet zorgen voor MKB-vriendelijke energietransitie

03-06 Door de onevenredig grote stijging van de energierekening en de beperkte toegang tot subsidies,…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X