Metaalwarenfabriek Metacon brengt alles onder één dak

0
345

In aanloop naar één complete nieuwbouw heeft Metaalwarenfabriek Metacon in Gouda de eerste paal geslagen voor haar derde bedrijfspand van enige importantie. Deze nieuwe, kolossale bedrijfshal krijgt een werkvloeroppervlakte van 11.500 vierkante meter. Voor entree, kantoren, showroom en kantine en dergelijke wordt er nog eens 1.550 vierkante meter bebouwd.

De nieuwbouw wordt gerealiseerd op een A2-zichtlocatie op industrieterrein Gouwe Park, ten westen van Gouda/Moordrecht, pal aan rijksweg A20 (Rotterdam/Utrecht). De oplevering is ongeveer in november. Metacon heeft de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt waardoor het flink uit zijn jasje is gegroeid. De onderneming blijft nog bijna een jaar grotendeels gevestigd op het nabijgelegen industrieterrein Gouwestroom. Momenteel heeft Metacon nog in totaal zeven vestigingen, in Gouda en Waddinxveen. Daarnaast is er een exportkantoor in België.

Naast het vele constructiewerk rust Metacon’s succes vooral op de exclusieve en innovatieve specialisatie van professionele inbraakwerende rolluiken, brandvertragende industriële (tussen)deuren en allerhande zonweringssystemen. Alles gericht op de zakelijke markt van detailhandel en industrie.

Het bedrijf bezit dankzij een intern kennisplatform dat continu aan innovatie en vergroening werkt vele patenten, keurmerken en certificaten. Opdrachtgevers bevinden zich tot in alle uithoeken van de wereld. Vrij recentelijk werd onder andere een omvangrijke klus in Doha (hoofdstad van Qatar) gerealiseerd voor het nieuwe, prestigieuze nationaal museum aldaar. Een prestige-object waarin alle specialismen van Metacon de vrije loop kregen. Het bedrijf werd al in een vroeg tekenstadium door architecten ingeschakeld. Ook mocht Metacon hier alles leveren en de montage begeleiden. Door projecten als deze heeft Metacon een goede reputatie op het gebied van optimaal duurzaam en veilig bouwen. Hierdoor kan algemeen directeur Vincent Vergunst toekomstgericht investeren in de verdere groei en bloei van het bedrijf.

Metaalwarenfabriek Metacon brengt alles onder één dak
De nieuwe, kolossale bedrijfshal krijgt een werkvloeroppervlakte van 11.500 vierkante meter.

Het slaan van de officiële eerste paal werd door een enthousiast publiek gadegeslagen. Er zullen nog bijna 4000 palen volgen voor de fundering van de gebouwen, de werkvloer en de parkeerplaatsen.