Metabo introduceert eerste platkop slijper ter wereld

Metabo brengt de eerste platkop slijper ter wereld op de markt, met kabel of accu. Dit betekent volgens de gereedschappenfabrikant voor metaalbewerkers een grote stap voorwaarts in de veiligheid en snelheid van werken in nauwe ruimtes.

De voor patent aangemelde platkop slijper is geschikt voor alle professionals in de metaalbewerkingsindustrie. Hierbij kun je denken aan de metaal- of balustradebouw, de slotenmaker, professionals in de fabriek of in de scheepsbouw. Volgens Enno Riemersma van Metabo hebben ze allemaal te maken met hetzelfde probleem. Riemersma: “Metaalbewerkers kunnen niet werken met een conventionele kleine haakse slijper onder een hoek van 45° of in nauwe tussenruimten. Oorzaak is dat de kop van de slijper gewoon te hoog is. In de praktijk leidt dat tot meer of minder geschikte of soms zelfs gevaarlijke geïmproviseerde oplossingen. Vaak worden andere slijpgereedschappen ingezet die de taak veel minder goed doen dan een kleine haakse slijper. Met de platkop slijper bieden we gericht hulp en maken we de kans op ongelukken zo klein mogelijk.”

Twee varianten
Met zijn vlakke tandwielhuis is de platkop slijper gemaakt voor nauwe ruimten. Tot in hoeken van 43° kan de gebruiker met de nieuwe slijper probleemloos lasnaden bewerken. Ook in tot 66 mm smalle tussenruimten en vlakke U-profielen duikt de machine er met zijn 125 mm slijpschijf tot 110 mm diep in. Metabo brengt gelijktijdig twee varianten op de markt. De WEF 9-125 met een opgenomen vermogen van 900 Watt en de 18 Volt accuslijper WF 18 LTX 125 zijn vanaf september in de handel verkrijgbaar.

Snel en veilig in kleine hoeken
Naast snelheid en veiligheid heeft de platkop slijper als belangrijke eigenschap dat hij kan worden ingezet voor het verwijderen van roest, lasslakken en oude coatings in hoeken van raamconstructies. “Met de nieuwe machine is het ontslakken en reinigen van lasnaden of het doorslijpen van buizen op moeilijk toegankelijke plaatsen een fluitje van een cent. Daarbij hoeven professionals nu niet meer te grijpen naar persluchtbeitels of andere geheel ontoelaatbare improvisaties”, aldus Riemersma

Beschermkap
De platkop slijper is voorzien van een beschermkap die zich gereedschaploos laat verstellen. Daarnaast is hij gefixeerd tegen verdraaien en kan hij ter reiniging worden afgenomen zonder dat de schijf hoeft te worden verwijderd. Ook het wisselen van slijpschijf gaat eenvoudig en zonder extra sleutels.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

TFT laat cobots schuren, slijpen en polijsten

24-09 Al sinds 1998 staat TFT (Tools For Technology) voor innovatieve en functionele maatwerkoplossingen op…

Plaatbewerking

Slijpen zonder concessies

28-08 Het bedrijf is actief in elke industrie waarin wordt gesneden – dus ook in…

Verspanen

Eerste GrindingHub trekt 9.500 bezoekers

06-06 “We zijn meer dan tevreden met het succes van deze allereerste GrindingHub. Het hele…

Plaatbewerking

De slijptol is bij MWA steeds minder te horen

14-02 De F1200 ontbraammachine is geschikt voor het nabewerken van plaatdelen tot 1200 mm breed.…

Oppervlaktetechniek

GrindingHub wil middelpunt slijptechnologie worden

31-01 GrindingHub, de nieuwe vakbeurs voor slijptechnologie, biedt van 17 t/m 20 mei een podium…

MetavakNieuws

Licht tot zwaar slijpen, polijsten en frezen

02-10 Kinket SSP is importeur en leverancier van schuur-, slijp- en polijstmaterialen alsmede de daarbij…

Verspanen

Volautomatische oplossing voor slijpen Weldon opspanvlakken

12-07 Dit project wordt uitgevoerd in opdracht van een nieuwe klant, een internationale marktleider in…

Verspanen

Krebs & Riedel innoveert slijptechnologie al 125 jaar

29-06 Vooral klanten uit de automobiel-, lucht- en ruimtevaart-, machinebouw-, medische technologie en windenergiesector vertrouwen…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen