Metagro en TES Industrial Systems gaan samenwerken

0

De strategische samenwerking tussen TES Industrial Systems en Metagro is een logische stap, gezien de gezamenlijke markt en de ambities van beide bedrijven. TES Industrial Systems staat voor duurzame oplossingen van industriële aandrijfconcepten en industriële automatisering. Metagro is actief in de cabinebouw

Bij TES Industrial Systems, vestigingen in Oosterhout en Beverwijk, draait alles om de bedrijfscontinuïteit van haar klanten. Om dat te garanderen ontwikkelt en produceert TES aandrijfconcepten en automatiseringsoplossingen die internationaal worden toegepast in onder andere containerkranen, industriële kranen, transportbandsystemen, maritieme installaties en attractieparken. “Wij doen er alles aan om onnodige stilstanden te voorkomen en zo nodig op te lossen. En dat werkt”, vertellen commercial & technical director Ard Boone en algemeen directeur Rolf Bakker.

Vakmanschap in cabinebouw

Ook Metagro in Schelluinen levert meerwaarde en continuïteit aan het operationele proces van haar klanten. Vakmanschap in cabinebouw, een ergonomische werkomgeving en innovatie staan daarin centraal, zodat operators gezonder, veiliger en efficiënter hun werk kunnen doen.

One-stop-shop

TES en Metagro opereren in hetzelfde marktsegment en vaak bij dezelfde klanten. “Kwaliteit en servicegerichtheid zijn belangrijk voor onze klanten. Daarnaast kunnen we hen samen breder bedienen. Van cabine-ontwerp tot productie, service & parts vanuit Metagro, en aandrijfconcepten en automatisering via TES. One-stop-shop. Voor de klant een zorg minder en een stukje meerwaarde, voor ons vanzelfsprekend”, aldus Raymond Dubbeldam, managing director van Dubbeldam Beheer, waarvan Metagro deel uit maakt.

Innovatie

Bij beide bedrijven staat innovatie hoog in het vaandel. Zo ontwikkelde TES (semi)hybride aandrijfsystemen die duurzaamheid een extra dimensie geven. Resultaat: een lagere uitstoot zonder dat het ten koste gaat van de productiviteit. Goed voor het rendement, beter voor het milieu. Metagro ontwikkelde in eigen huis een ergonomische operator seat en ergonomische cabines. Daarbij wordt rekening gehouden met temperatuur, stof, zicht en bijvoorbeeld geluidbeheersing.

Bovendien worden producten op duurzame wijze geproduceerd. Voorbeelden daarvan zijn de EcoCab Neo cabine, die volgens het cradle-to-cradle principe is gebouwd. Nieuwe lasrobots versnellen het productieproces tegen een continu hoge kwaliteit. Innovatie op het vlak van remote control solutions heeft Metagro ondergebracht bij haar dochterbedrijf Ops Factor.