Metal Heaven is nu de Quotation Factory

Metal Heaven, ontwikkelaar en producent van offerte- en calculatiesoftware in de cloud, heeft sinds 1 februari een nieuwe naam: de Quotation Factory. “Met deze nieuwe naam maken we  direct duidelijk waar we voor staan: offreren in de maakindustrie”, zegt oprichter Wim Dijkgraaf.

Metaalbewerkende bedrijven kunnen met de cloudsoftware van de Quotation Factory snel en efficiënt calculeren en offreren.

De metaalbewerkende industrie kon voor het eerst kennis maken met Metal Heaven tijdens METAVAK in Gorinchem in 2019, waar de start-up haar onafhankelijke klantenportaal Rhodium24 presenteerde, een verkooptool waarmee metaalbewerkers snel en efficiënt calculeren en offreren.

Imagoversterking

Grondlegger Wim Dijkgraaf koos voor de bijzondere naam Metal Heaven omdat hij met zijn producten – slimme cloudoplossingen – klanten het gevoel wil geven in de zevende hemel te vertoeven. De productlijn was genoemd naar Rhodium, een metaalsoort nog edeler dan platina, om aan te geven dat metaalbewerkers hiermee heel veel waarde in huis halen, die 24 uur per dag beschikbaar is.

Maar nu is zowel zowel Metal Heaven als Rhodium24 verleden tijd. Het bedrijf en de producten worden voortaan gepresenteerd onder de naam Quotation Factory. Dijkgraaf: “De naamswijziging is onderdeel van de imagoversterking die we aan het inzetten zijn. Onze uitstraling moet meer gaan passen bij de mensen die het bedrijf vormen. Geen ‘corporate’ look&feel maar jong en toegankelijk, met de nodige rebelsheid. We willen ver weg blijven bij hoe bijvoorbeeld ERP-leveranciers ervaren worden.”

Andere materialen

Ook zal het platform de komende jaren naast metaal gebruikt kunnen worden voor andere materialen zoals kunststoffen, hout e.d. “Daarnaast zullen langzaam maar zeker specifieke verticale markten worden toegevoegd die grote overeenkomsten hebben met wat we nu al doen/kunnen. Denk bijvoorbeeld aan de bouw en het gebruik van BIM (Building Information Model).”

Internationale ambities

De ambitie van de Quotation Factory reikt verder dan Nederland en België. “We zijn volop bezig de verkooporganisatie klaar te stomen voor UK, Duitsland en de Scandinavische landen”, vertelt Dijkgraaf. “De korte termijn ambitie is om in elk van deze regio’s minimaal dezelfde verkoopresultaten en klanttevredenheid te boeken als die we in Nederland en België in 2021 hebben gerealiseerd.

Dat betekent dat we eind 2022 vijf keer zoveel klanten op het platform verwachten te hebben draaien. Het platform is inmiddels voorbereid op de benodigde verwerkingscapaciteit. Verder zijn we ons ontwikkelteam vooral in Brazilië aan het uitbreiden en worden de nodige samenwerkingsverbanden met universiteiten aldaar opgezet. Daarmee verwachten we de innovatiekracht nog verder op te voeren.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

JWM Metaalservice versnelt offerteproces

15-02 JWM Metaalservice wil de klanten zoveel mogelijk ontzorgen en toegevoegde waarde bieden en heeft…

Automatisering

Offertes voor complexe delen uit plaat, buis en staf binnen enkele minuten

23-02 “Wij zien klanten die er met hun bestaande calculatiecapaciteit soms dagen of zelfs weken…

Plaatbewerking

Verkooptool in de cloud klaar voor gebruik

27-10 Rhodium24, de veelbelovende cloudoplossing en verkooptool voor plaatbewerkende bedrijven van start-up Metal Heaven, is…

Bedrijf en Economie

Romias en Cellro winnaars TechniShow Awards

05-03 Romias Robotics en Cellro zijn de winnaars geworden van de TechniShow Innovation Awards. Er…

Bedrijf en Economie

Nog 15 gegadigden voor TechniShow Awards

27-01 After an initial assessment by the professional jury, 15 exhibitors from the upcoming TechniShow…

Automatisering

AESC gaat online verkooptool Rhodium24 vertegenwoordigen

22-01 AESC, leverancier van software voor de maakindustrie, gaat samenwerken met Metal Heaven en biedt…

Automatisering

Efficiënte verkooptool op basis van abonnement

28-10 Start-up Metal Heaven trok op METAVAK de belangstelling van het plaatbewerkende MKB (en inkopers)…

Materialen

Rhodium24, nieuw online klantenportaal voor metaalbedrijven

03-10 Calculeren en offreren verloopt voor metaalverwerkende bedrijven vanaf nu wel heel efficiënt, dankzij Rhodium24.…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X