Optimalisatie door samenwerking vanuit krachtige basis

Paul Meijering Metalen in Zaltbommel werkt al enige tijd nauw samen met fizor. om de bedrijfsprocessen verder te optimaliseren. Drie processen zijn al afgerond, twee nieuwe projecten zijn ook al flink gevorderd.

Xavier de Bondt (zittend) van fizor. en Renso Strating (verkoop Maatwerk) van Paul Meijering Metalen overleggen regelmatig met elkaar.

Het jonge Utrechtse bedrijf fizor. helpt sinds 2019 bedrijven met het koppelen van software voor Thinkwise. fizor. ondersteunt bedrijven die actief zijn in de logistiek, maakindustrie en groothandel. In deze sectoren is digitalisering noodzakelijk om competitief te blijven in de markt. In totaal zijn er 41 mensen werkzaam, die bedrijven over de hele wereld helpen om aan de top te blijven met hun digitale transformatie.

Krachtige basis

De samenwerking tussen fizor. en Paul Meijering Metalen is ontstaan omdat Paul Meijering ondersteuning nodig had in het koppelen en implementeren van software via het Thinkwise platform. Het begon met een zogeheten ‘Durf te vragen bericht’ via LinkedIn, het maken van de juiste connectie tot een online meeting. De meeting stond gepland voor een uur, maar duurde maar liefst een verrassende 4,5 uur. Er werden niet alleen zakelijke uitdagingen besproken, maar ook persoonlijke passies gedeeld. Deze persoonlijke connectie legde de krachtige basis voor samenwerking. Sindsdien werkten beide bedrijven er samen hard aan om de bedrijfsprocessen bij Paul Meijering verder te optimaliseren.

Afgeronde projecten

Sinds februari van dit jaar zijn er drie projecten succesvol afgerond. Dat is allereerst Metalix. Metalix is een softwarebedrijf dat koppelingen levert om machines te besturen vanuit een computer. Er zijn geen fysieke ‘handjes’ nodig om machines te besturen. Dit kan geregeld worden vanuit het kantoor. Zij passen een CAD/CAM systeem toe op de plaatlaser en de kantbank, hiermee wordt er bespaard op de tijd en kosten.

Het tweede afgeronde project is Quotation Factory. Met gebruik van Quotation Factory kan Paul Meijering snel en accuraat offertes maken voor haar buislaser, plaatlaser en kantbank. Dit wordt voornamelijk gebruikt door de maatwerkafdeling, maar dit kan ook door de reguliere verkopers gebruikt worden. Het derde afgeronde project is Cas. Met dit programma kunnen de medewerkers van Paul Meijering automatisch binnenkomende certificaten inlezen en verwerken. Hierbij worden de certificaten gekoppeld aan een inkooporder en bijbehorende artikelen, zodat deze zo efficiënt mogelijk verwerkt worden in het voorraadsysteem.

De ontwikkeling van de Zaagapp voor de zaagafdeling zal Paul Meijering in staat stellen om alle relevante gegevens naadloos te beheren, zonder dat er papier aan te pas komt.

De ontwikkeling van de Zaagapp voor de zaagafdeling zal Paul Meijering in staat stellen om alle relevante gegevens naadloos te beheren, zonder dat er papier aan te pas komt.

Zaagapp en TMS

Inmiddels werkt fizor. aan twee nieuwe projecten. Het eerste is de Zaagapp. Dit houdt in de ontwikkeling van een nieuwe applicatie voor de zaagafdeling. Deze innovatieve app zal Paul Meijering in staat stellen om alle relevante gegevens en informatie naadloos te beheren en te raadplegen, zonder dat er papier aan te pas komt.

Project 2 is TMS (Transport Management System). Een TMS (Transportation Management System), is een logistiek platform met technologie waarmee de fysieke verplaatsing van goederen, zowel inkomend als uitgaand, kan worden gepland, uitgevoerd en geoptimaliseerd. Daarnaast kan Paul Meijering er zeker van zijn dat de verzendingen compliant zijn omdat de juiste documentatie beschikbaar is. Dit type systeem maakt vaak deel uit van een groter SCM-systeem (Supply Chain Management). Een TMS biedt inzicht in de dagelijkse transportactiviteiten, omvat informatie over en documentatie voor handels compliance en waarborgt de tijdige levering van materialen en goederen.

Hiermee stroomlijnt Paul Meijering ook het verzendproces en wordt het gemakkelijker om de transportactiviteiten te beheren en te optimaliseren, ongeacht of deze nu over land, door de lucht of over zee plaatsvinden.

Xavier de Bondt controleert of de software geschikt is.

Xavier de Bondt controleert of de software geschikt is.

Kernwaarden

fizor. en Paul Meijering Metalen delen gelijkwaardige kernwaarden, namelijk strategie, teamwork en succes. Deze fundamentele waarden vormen het startpunt van elk project dat ze samen oppakken. “Het streven naar samenwerking binnen ons team vormt de basis voor ons succes, terwijl de strategische aanpak ervoor zorgt dat we efficiënt en effectief werken aan het behalen van onze doelen. We doen dit beiden met een oprechte toewijding, zodat we met een glimlach op ons gezicht kunnen terugkijken op wat we hebben bereikt”, zeggen Xavier de Bondt van fizor. en Renso Strating (verkoop Maatwerk) van Paul Meijering Metalen, die regelmatig met elkaar overleggen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Razendsnelle offertes voor 3D buis- en profiellaser

23-10 Bewerkingen als zagen, stralen en meniën deed Kloeckner Metals Netherlands (voorheen bekend als ODS)…

Automatisering

Bestelgemak bevalt Hollandsteel én klanten

13-04 Hollandsteel is een toeleverancier van snijwerk uit buis, profiel en plaat. In het jonge…

Plaatbewerking

Paul Meijering realiseert snijkwaliteit zonder moeite

12-04 Paul Meijering kijkt met veel plezier terug op het proces dat hij samen met…

Plaatbewerking

Paul Meijering investeert in nieuwe BLM LT8.20 Fiber buislaser

14-12 Paul Meijering levert buizen, flenzen en fittingen in roestvast staal en special alloys. Het…

Automatisering

Zelfbediening als digitaliseringsstrategie

12-12 Wat is zelfbediening? Zelfbediening voor metaalbewerkers houdt in dat klanten zelf aanvragen kunnen indienen.…

Plaatbewerking

JWM Metaalservice versnelt offerteproces

15-02 JWM Metaalservice wil de klanten zoveel mogelijk ontzorgen en toegevoegde waarde bieden en heeft…

Automatisering

Metal Heaven is nu de Quotation Factory

07-02 De metaalbewerkende industrie kon voor het eerst kennis maken met Metal Heaven tijdens METAVAK…

Materialen

RVS-specialist Paul Meijering investeert in plasmasnijden

10-03 Paul Meijering, leverancier van buizen, platen en componenten in zowel roesvast staal als special…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?