Mevo (40) klaar voor Smart Industry

Niet harder, maar slimmer werken. Dat is het motto van metaalbedrijf Mevo in Ruurlo, dat begin oktober haar 40-jarig jubileum viert. Naast de komst van een volautomatisch voorraadmagazijn werd onlangs ook een vierde onbemande draaibank besteld. Uiteraard voorzien van een robot. 

Mevo Precision Technology is met name gespecialiseerd in het produceren van fijnmechanische onderdelen en samengestelde producten voor de hightech industrie. Bedoeld voor onder andere meet- en regelinstrumenten, de automobielindustrie, medische branche en speciale machinebouw. Het bedrijf telt 40 werknemers. Verder is er nog een vestiging in Slowakije waar 52 mensen werkzaam zijn.

De laatste jaren timmert Mevo behoorlijk aan de ‘hightech’ weg. “We investeren met name in onbemand werken. Dus het werken met robots. Het personeel houdt zich vooral bezig met het programmeren en het aansturen van de machines”, vertelt directeur Frans Verheagh.

Niet meer proeffrezen
Het nieuwe volautomatische voorraadmagazijn zorgt ervoor dat de gereedschappen, die gebruikt worden voor de machines, snel kunnen worden gevonden. “Alleen de vier onbemande draaibanken hebben bij elkaar al meer dan 600 verschillende gereedschappen”, zo somt hij op. Het gereedschappenmagazijn is gekoppeld aan een toolmanagementsysteem waardoor voorraden automatisch worden aangevuld. Er kan sneller en nauwkeuriger worden gewerkt en ook het proeffrezen behoort tot het verleden. Direct na het inmeten van de gereedschappen kan er gestart worden met het werk.

“Door constant te investeren in nieuwe technieken blijven we concurrerend in de markt”, aldus Frans Verhaegh. Dat laatste is ook in de markt niet onopgemerkt gebleven. In 2015 werd Mevo door LINK Magazine uitgeroepen tot de beste industriële toeleverancier. Ook omdat het bedrijf te allen tijde gefocust is op de opdracht van de klant. “Wij hebben onlangs weer een nieuwe engineer aangetrokken, waardoor we nog beter met de klant kunnen meedenken bij het ontwikkelen van nieuwe prototypes.”

Jubileum
Zaterdag 7 oktober viert Mevo Precision Technology samen met personeel, klanten en relaties haar 40-jarig bestaan, waarbij vooral vooruit wordt gekeken naar de toekomst. “En die toekomst is Smart en staat in het teken van slim werken”, aldus Frans Verhaegh.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Zero programming als stap richting Flexible Manufacturing

12-04 In een reeks artikelen in VerspaningsNieuws zal TNO deze kennis- en innovatielijnen ieder voor…

Automatisering

Duits-Nederlandse Fieldlab Digital Twin van start

25-01 Het eerste Duits-Nederlandse Fieldlab voor Smart Industry is van start gegaan. Het richt zich…

Bedrijf en Economie

Innovatiecluster Noordoostpolder timmert aan de weg

04-08 De bedrijven die deelnemen aan het Innovatiecluster Noordoostpolder presenteren hun vacatures sinds kort gezamenlijk…

Bedrijf en Economie

MetaalNieuws Thema: Smart Industry

26-05 Editie 12 van MetaalNieuws  verschijnt op dinsdag 09 juni 2020. Dit speciale themanummer zal…

Verspanen

Zoller Smile is niet meer weg te denken bij TMF

02-04 TMF mechanical parts & assemblies in Tilburg produceert vooral prototypes, enkelstuks en kleine series.…

Bedrijf en Economie

Modularisatie grootste uitdaging machinebouw

19-02 Machinebouwbedrijven in Nederland richten zich met name op productinnovatie (61% ten opzichte van 47%…

Automatisering

Machinebouwer wil spraakgestuurde machines en apparaten

12-02 Besturingenfabrikant E.D.&A. ziet de vraag naar spraakgestuurde bediening stijgen bij machine- en apparatenbouwers. Vooral…

Automatisering

Een op drie organisaties maakindustrie heeft achterstand in digitalisering

12-02 Een percentage van 31 procent van de bedrijven in de maakindustrie loopt volgens haar…

Metaalnieuws inBeeld

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

19/10/2020

Veel investeringen in de plaatbewerking

X