Mevo (40) klaar voor Smart Industry

Niet harder, maar slimmer werken. Dat is het motto van metaalbedrijf Mevo in Ruurlo, dat begin oktober haar 40-jarig jubileum viert. Naast de komst van een volautomatisch voorraadmagazijn werd onlangs ook een vierde onbemande draaibank besteld. Uiteraard voorzien van een robot. 

Mevo Precision Technology is met name gespecialiseerd in het produceren van fijnmechanische onderdelen en samengestelde producten voor de hightech industrie. Bedoeld voor onder andere meet- en regelinstrumenten, de automobielindustrie, medische branche en speciale machinebouw. Het bedrijf telt 40 werknemers. Verder is er nog een vestiging in Slowakije waar 52 mensen werkzaam zijn.

De laatste jaren timmert Mevo behoorlijk aan de ‘hightech’ weg. “We investeren met name in onbemand werken. Dus het werken met robots. Het personeel houdt zich vooral bezig met het programmeren en het aansturen van de machines”, vertelt directeur Frans Verheagh.

Niet meer proeffrezen
Het nieuwe volautomatische voorraadmagazijn zorgt ervoor dat de gereedschappen, die gebruikt worden voor de machines, snel kunnen worden gevonden. “Alleen de vier onbemande draaibanken hebben bij elkaar al meer dan 600 verschillende gereedschappen”, zo somt hij op. Het gereedschappenmagazijn is gekoppeld aan een toolmanagementsysteem waardoor voorraden automatisch worden aangevuld. Er kan sneller en nauwkeuriger worden gewerkt en ook het proeffrezen behoort tot het verleden. Direct na het inmeten van de gereedschappen kan er gestart worden met het werk.

“Door constant te investeren in nieuwe technieken blijven we concurrerend in de markt”, aldus Frans Verhaegh. Dat laatste is ook in de markt niet onopgemerkt gebleven. In 2015 werd Mevo door LINK Magazine uitgeroepen tot de beste industriële toeleverancier. Ook omdat het bedrijf te allen tijde gefocust is op de opdracht van de klant. “Wij hebben onlangs weer een nieuwe engineer aangetrokken, waardoor we nog beter met de klant kunnen meedenken bij het ontwikkelen van nieuwe prototypes.”

Jubileum
Zaterdag 7 oktober viert Mevo Precision Technology samen met personeel, klanten en relaties haar 40-jarig bestaan, waarbij vooral vooruit wordt gekeken naar de toekomst. “En die toekomst is Smart en staat in het teken van slim werken”, aldus Frans Verhaegh.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Laagland laat breed pakket aan oplossingen zien op TechniShow

15-08 Om het potentieel van geautomatiseerde gereedschapsvoorinstelling te presenteren, laat Laagland diverse voorinstelapparaten en toolmanagementsystemen…

Automatisering

Netwerk voor data uitwisseling SCSN in zee met KPN

27-06 Data wordt steeds crucialer in de bedrijfsvoering. De uitdaging daarbij is niet alleen het…

Toeleveren

Teqnow begroet 1000ste deelnemer

19-01 Kaanen was samen met Rard Metz, programmamanager Smart Industry en Teqnow, op bezoek bij…

3D

Binder3D ontvangt Fieldlab-status

12-01 Aan het einde van de bijeenkomst, die geleid werd door Hans Praat, Business Developer…

Automatisering

TNO gaat praktisch aan de slag met Smart Industry

15-12 “Ondanks dat het Smart Industry gedachtengoed al jaren wordt gepromoot, staan de meeste maakbedrijven…

MetavakNieuws

Modern gereedschapsbeheer met Zoller

29-09 METAVAK wordt na de Nederlandse Metaaldagen de tweede vakbeurs waar Laagland dit najaar exposeert.…

Automatisering

Construsteel maakt staalbouw werkplaats digitaal

01-09 Deze Smart Industry oplossing is onderdeel van de ConstruSteel-productlijn ‘De digitale werkplaats’. Staalbouw- en…

Verspanen

Efficiënt en foutloos produceren door digitale operator ondersteuning

11-07 Zoals ook in het vorige artikel genoemd, is er binnen Smart Industry (Industry 4.0)…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen