Minder heftruckgebruik met SSI Autocruiser

0
557

Magazijninrichter SSI Schäfer heeft het SSI Autocruiser transportbaansysteem geïntroduceerd. Het is volgens de producent een voordelige logistieke oplossing ten opzichte van conventionele transportbaansystemen, die bovendien kan bijdragen aan minder heftruckgebruik in het magazijn. Daarnaast het systeem eenvoudig en snel te realiseren, zonder grote ingrijpende aanpassingen binnen bestaande opslagsystemen.

De SSI Autocruiser is ontwikkeld voor bedrijfsinterne transporten met een kleine tot middelgrote doorvoercapaciteit en is gericht op het behalen van een optimaal rendement bij prestaties van circa 600 eenheden per uur. Hierbij transporteert elke transporteenheid goederen met een gewicht tot maximaal 30 kg en een basisoppervlak van 60×40 cm. De snelheid ligt rond 1 m/s. Deze eigenschappen maken de SSI Autocruiser interessant voor een verscheidenheid aan toepassingen, zoals de verbinding tussen productie, opslag en expeditie, de onderlinge verbinding tussen productielijnen en de handling van retouren in distributiecentra.

Flexibele en uitbreidbare installatie
De trajectgeleiding van het SSI Autocruiser transportbaansysteem kan eenvoudig worden ontworpen. Behalve rechte en gebogen elementen kunnen ook wissels, draaiplateaus en hefelementen worden ingebouwd. Met behulp van deze componenten blijft de installatie op elk moment flexibel en uitbreidbaar.

Intelligente energievoorziening
De complete installatie kan op het normale stroomnet worden aangesloten. Elke afzonderlijke transportdrager is voorzien van een accu, die tijdens de opname of afgifte van de transportgoederen direct van stroom wordt voorzien. Alleen de componenten die daadwerkelijk iets transporteren zijn actief. Hierdoor realiseert de SSI Autocruiser in vergelijking tot andere bedrijfsinterne transportoplossingen een energiebesparing tot 70%.