Nieuw besturingsplatform Okuma

0

Okuma introduceert twee nieuwe 5-assige bewerkingscentra: de MU-8000V en de MU-4000V. Ook de nieuwe CNC Control OSP suite staat op de EMO in de schijnwerpers.

Het nieuwe besturingsplatform OSP biedt klanten de beste IT applicaties in één pakket en lost verschillende bewerkingsaspecten op. Door Okuma zelf ontwikkelde technieken zoals het botsingsbeschermingssysteem CAS (Collision Avoidance System), TFC (Thermo Friendly Concept), dat de thermische stabiliteit verbetert en MN (Machining Navi), dat trillingen onderdrukt, of het 5-assig Auto Tuning Systeem worden gecombineerd met Okuma software en de applicaties van gereedschappen-, meetapparatuur- en systeemproducenten voor specifieke productie-eisen.
Suite Digital Manufacturing integreert premium toepassingen voor het visualiseren en digitaliseren van belangrijke informatie voor  bewerkingen, waardoor elke individuele processtap efficiënter wordt. ECO suite combineert geavanceerde energiebesparende technieken met stationaire stopfunctie van machinegereedschappen, rekening houdend met additionele uitrusting.
Vrijwel alle geëxposeerde machines zijn al uitgerust met de OSP besturing.  Beursbezoekers kunnen de nieuwe interface testen in een speciale OSP Plaza met werkende panelen en NC Master.

Nieuwe 5-assers
Belangrijke eigenschappen van de twee nieuwe 5-assige bewerkingscentra zijn de hoge nauwkeurigheid en het gebruikersgemak. De MU-8000V is een verticaal bewerkingscentrum dat op een tafel van 800 mm een bewerkingsbereik heeft van rond 1000 mm x 550 mm hoog.  De machine levert maximale flexibiliteit in 5-vlaks of 5-assig simultaan bewerken. De MU-8000V is volgens Okuma ideaal voor gebruik in de matrijzen- en gereedschappenbouw, medische toepassingen en voor het bewerken van complexe aerospace componenten.  De MU-4000V is compacter en anders qua ontwerp maar eveneens geschikt voor het bewerken van complexe onderdelen met hoge nauwkeurigheid. Typische toepassingen zijn er bijvoorbeeld in de aerospace en de automotive.
Okuma wordt in Nederland vertegenwoordigd door Gelderblom.

Okuma
Hal 9, stand D16/ E15