Humacs Krabbendam levert Samsung en Kitamura

0
1069

De machinefabrikanten Samsung en Kitamura staan op de EMO in Milaan naast elkaar in hal 9. Beide merken worden in Nederland vertegenwoordigd door Humacs Krabbendam, een relatief nieuwe, maar tegelijk ook ambitieuze partij. “Wij zijn een firma met inmiddels tien medewerkers, die zich vanuit een service- en dienstverlenende organisatie voor de verspanende industrie wil doorontwikkelen tot een hoogwaardige machineleverancier”, zegt Bert Versteeg van het in Nieuwleusen gevestigde bedrijf.

Om hieraan invulling te geven heeft Humacs Krabbendam de vertegenwoordigingen van de Japanse machinebouwer Kitamura Machinery en van het Zuid-Koreaanse SMEC (Samsung Machinery Engineering Company) verworven. Daarnaast is men strategisch partner en dealer voor de Halter robotsystemen, waarvoor een universele robotinterface is ontwikkeld. Ook plaatst Humacs Krabbendam alle systemen die door het bedrijf zelf en Halter CNC Automation worden verkocht.

Nieuwe lijn Kitamura
Kitamura Machinery, producent van hoogwaardige CNC bewerkingscentra, zal tijdens de EMO haar nieuwe lijn bewerkingsmachines presenteren. Behalve in nieuwe modellen is sterk geïnvesteerd in de besturingsinterface. Het grote 19” touchscreen met overzichtelijk toetsenbord is daarvan een voorbeeld. Achter deze interface schuilt een razendsnelle besturing die moeiteloos 1680 blokken vooruit leest voor het bewerken van hoog nauwkeurige contouren.

Het machineprogramma van deze Japanse machinebouwer bestaat uit een uitgebreide lijn horizontale, 3-assige en 5-assige bewerkingscentra. Uit deze range worden de laatste modellen in hun nieuwe jasje getoond, waarbij de HX630G (horizontaal bewerkingscentrum met 630×630 mm pallet) ook een mechanische update heeft gekregen. Het 5-assige bewerkingscentrum Mytrunion 4G en de 3-assige productiecel M2XDSP zijn zelfs geheel nieuwe modellen, die de range completeren. Ook wordt de B-6G (Bridgetype bewerkingscentrum getoond.

10-asser Samsung
Samsung bouwt al bijna 30 jaar CNC-bewerkingsmachines maar is pas sinds 15 jaar zelfstandig actief op de wereldmarkt. Dit gebeurt onder de divisienaam SMEC (Samsung Machine Engineering Company). Samsung heeft Nederland altijd als een open markt gezien, maar geeft nu de alleenvertegenwoordiging voor het volledige CNC-draaimachine pakket aan Humacs Krabbendam. Tijdens de EMO zullen beide managementteams met elkaar kennis maken en hun samenwerking bekend maken.

Na een sterke groei met een complete lijn CNC draaimachines, gebouwd op het frame van de Mori Seiki SL-serie, toont Samsung op de EMO de nieuwste ontwikkeling, de SYD200T2Y2. Dit is een 10-assig multitasking draaiconcept met 2 Y-assen  met tegenspindel en 2 Y-assen.

Deze machine is geschikt voor een efficiënte massaproductie van complexe componenten, mede door de verhoogde nauwkeurigheid en de hogere standtijden van gereedschappen door een perfecte demping door het robuust ontworpen machineframe.
Medewerkers van Humacs Krabbendam  zijn van woensdag tot en met vrijdag aanwezig  op de stands van Kitamura en Samsung.

Kitamura,
hal 9, stand B03
Samsung,
hal 9, stand A02 en B01