Nieuw lasapparaat Kemppi voor MMA-lassen

0

De Master 315 is een nieuw lasapparaat van Kemppi voor MMA-lassen. Deze machine omvat diverse nieuwe functies die mogelijkheden bieden voor personalisatie en focussen op gebruiksvriendelijkheid.

De Master 315 is een praktisch lasapparaat voor gebruik in de werkplaats of op locatie. Hij heeft een licht gewicht en compacte afmetingen. De apparatuur is gemaakt van stevig spuitgegoten kunststof, met een stootbeschermende constructie.
Weld Assist voor MMA werkt net zoals een wizard op de computer. Hiermee kan de gebruiker de beste parameters instellen voor elke lastaak. Hij volgt de eenvoudige stappen op het scherm om het elektrodetype, de elektrodemaat en het soort lasnaad te selecteren. Vervolgens stelt Weld Assist de beste parameters in. Zo kan elke lasser nauwkeuriger en productiever werken. De functie kan ook worden gebruikt om voorlopige lasprocedurespecificaties te maken.

De Master 315 is uitgerust met een TFT-kleurenscherm van 7 inch voor het nauwkeurig instellen en regelen van lasparameters.
De Master 315 is uitgerust met een TFT-kleurenscherm van 7 inch voor het nauwkeurig instellen en regelen van lasparameters.

Met de Master 315 van Kemmpi kan men puls-MMA-lasprocessen selecteren, die de kwaliteit en productiviteit van het laswerk verhogen. Puls-MMA verlaagt de warmte-inbreng, biedt meer controle over het smeltbad, verhoogt de lassnelheid, zorgt voor nettere lassen en vermindert vervorming door warmte.
Met geheugenkanalen kan het lasapparaat eenvoudig worden geconfigureerd voor terugkerende lastaken. Het MTP35X-bedieningspaneel biedt 99 geheugenkanalen per proces waarmee de beste parameters of WPS-waarden kunnen worden opgeslagen. Men kan ze naar wens kopiëren, verwijderen en bijwerken.

TIG-lassen met Flexlite TX-toortsen

Voor het eenvoudig uitvoeren van DC TIG-lastaken met Master 315 kan een Flexlite TX-toorts en beschermgas worden aangesloten. Door vervolgens de geschikte lasparameters te selecteren kan de lasboog worden ontstoken door het werkstuk voorzichtig aan te raken.