Kemppi showt intelligente lasoplossingen

Kemppi laat de bezoekers van de vakbeurs Schweissen & Schneiden ontdekken wat intelligente oplossingen in de lasindustrie van tegenwoordig kunnen betekenen.

Dit voorjaar heeft Kemppi het FastMig X-systeem gelanceerd; een multifunctionele oplossing voor het lassen van pijpen en platen. Dit systeem combineert de meest recente lastechnologieën en lassoftwareoplossingen, waardoor het lassen sneller en productiever is geworden. De FastMig X 450-stroombron en MXP 37 Pipe-draadaanvoerunit vormen de complete oplossing voor het lassen van pijpen in offshore- en onshoretoepassingen, in prefabricagewerkplaatsen of op installatielocaties. Bovendien worden er nog meer FastMig-modellen verwacht, die op de beurs in Essen zullen worden geïntroduceerd.

Een ander nieuw model dat dit jaar op de markt werd gebracht is de MasterTig LT 250, de nieuwe oplossing voor DC TIG-lassen van Kemppi. Hiermee is TIG-lassen mogelijk met een DC-lasstroombron zonder omslachtige stuurstroom- en netspanningskabels.

Complete oplossing voor de richtlijn EN 1090
Bezoekers kunnen deze en andere Kemppi-producten in het echt bekijken en zien hoe ze worden gebruikt op de stand. Effectieve lasproducties van tegenwoordig gaan echter niet alleen over stroombronnen en draadaanvoerunits. Ook normen, specificaties voor lasprocedures en kwaliteitseisen spelen een steeds grotere rol in de lasindustrie van tegenwoordig.
Kemppi introduceert het veelomvattende WPS-standaardpakket voor de uitvoeringsklasses EXC 1 en EXC 2. De nieuwe standaardspecificaties zijn vooral gunstig voor die bedrijven die specialiseren in de fabricage van staal en aluminium, aangezien ze in de toekomst de richtlijn EN 1090 moeten integreren in hun kwaliteitsbeheersystemen.

Naast het standaard WPS-pakket biedt Kemppi een oplossing voor het beheer van de laskwaliteit, het ArcQuality-systeem. “Dit is een grote sprong vooruit”, zegt Kemppi. “ArcQuality brengt de lasindustrie van de tijd van krijtstrepen direct naar het digitale tijdperk.”
Kwaliteit en kwaliteitsbeheer vormen een steeds grotere uitdaging voor branches als offshore, energie en scheepsbouw. Het ArcQuality systeem zorgt ervoor dat de kwaliteit op een constant hoog niveau blijft en dat alle lasnaden in overeenstemming zijn met de WPS (specificaties lasprocedures). Ook worden de kwalificaties van de lassers gecontroleerd en wordt er nagegaan of ze bevoegd zijn om aan specifieke projecten te werken.

Precisie en kwaliteit in elke las
De constructie van F1-racewagens omvat heel veel veeleisend en hoogkwalitatief laswerk. Kemppi is een technologische partner van het Williams F1 Team en Kemppi sponsort ook al vele jaren de jonge en getalenteerde coureur Valtteri Bottas. Op maandag 16 september om 12 uur is Valtteri Bottas aanwezig in de stand van Kemppi op de beurs van Essen. Hij zal praten over het kwaliteitsbeheer binnen de Formule 1 en wat dat betekent voor de laswerkzaamheden.

Kemppi
Hal 2, stand C141

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verbinden

Nieuw lasapparaat Kemppi voor MMA-lassen

11-11 De Master 315 is een nieuw lasapparaat van Kemppi voor MMA-lassen. Deze machine omvat…

Personeel en Opleiding

Lasrobot met opleiding

03-06 Bedrijven in West-Brabant en Zeeland die bij RobWelding een lasrobot aanschaffen, kunnen bij Vakopleiding…

Verbinden

Nieuwe uitstraling Cardietech Lastechniek

13-02 Een nieuw jaar betekent voor Cardietech Lastechniek ook een nieuwe uitstraling. De showroom en…

Verbinden

Dealerschap Stel naar Werkplaats Service Nederland

03-04 Werkplaats Service Nederland is per 1 april een samenwerking aangegaan met een tweede lasmerk.…

METAVAK 2016

Huisman is er voor de lasser

24-10 Huisman is totaalleverancier van alle mogelijke industriële gassen in allerlei kwaliteiten en verpakkingsvormen, eigen…

Verbinden

Tiende editie Welding Week

13-10 Bijna honderd exposanten geven op de Welding Week een overzicht van het actuele aanbod…

Bedrijf en Economie

Laspartners Multiweld neemt activiteiten Wirs over

07-01 De activiteiten van Wirs International zijn per 5 januari overgenomen door Laspartners Multiweld. Wirs…

Geen categorie

Robotdag tijdens NIL Verbindingsweek

09-10 Een vakbeurs met zo’n 60 exposanten, het tweedaagse NIL/BIL symposium, een lasinterland der lage…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV