Nieuwbouw Marel Boxmeer geopend

0

Eind november is de nieuwbouw van Marel Boxmeer in Boxmeer officieel geopend. De omvangrijke, twee verdiepingen tellende kantoorvleugel, alsmede de uitgebreide productieruimte en het vernieuwde R&D centrum voldoen volledig aan de hedendaagse normen.

De uitbreiding van kantooroppervlak en fabrieksruimte was broodnodig; in Boxmeer blijft Marel, dat over de hele wereld machines en oplossingen levert voor de pluimvee-, vlees- en visverwerkende industrie, gestaag groeien. Dit vroeg om meer ruimte voor meer productie, meer ideeën en meer medewerkers.

Werken en onderzoeken
“De investering in een vernieuwd en uitgebreid bedrijfspand was nodig om al onze mensen de allerbeste werkomgeving te bieden”, zegt Anton de Weerd, Managing Director Marel Poultry. In totaal 1700 vierkante meter kantooroppervlak is gereserveerd voor 150 werkplekken op twee verdiepingen. Ook in de behoefte aan meer vergaderlocaties is nu voorzien.In het nieuwe R&D center komen de R&D teams van Marel Poultry, Meat en FP samen, waardoor kruisbestuiving en samenwerking in onderzoek en ontwikkeling worden gestimuleerd.

Inspirerende sfeer
Houtelementen aan de buitenzijde alsook de inrichting van het interieur geven het nieuwe gebouw een moderne look en feel. Het vooraanzicht van het bestaande gebouwencomplex is eveneens aangepakt om een visuele eenheid te creëren. De Weerd is uiterst tevreden over het resultaat: “We zijn blij en trots dat we onze medewerkers deze prettige werksfeer kunnen bieden. Ik ben ervan overtuigd dat deze nieuwe, inspirerende omgeving onze mensen zal stimuleren tot veel innovatieve ideeën en succesvolle business. Deze investering bevestigt de sterke positie van Marel in Boxmeer nu en in de toekomst. De Boxmeerse vestiging is ook het hart van de Marel Poultry-divisie waar in de afgelopen 55 jaar veel nieuwe innovaties werden ontwikkeld en gelanceerd; dat onderstreept nog eens het belang van de agri-food sector in Noord-Oost- Brabant.”