Nieuwe beurs ‘Industrial Heat & Power’

0

54events, organisator van onder meer Vakbeurs Energie, lanceert ‘Industrial Heat & Power’, een zakelijke beurs specifiek voor professionals betrokken bij de industriële energievoorziening en -transitie. Het evenement vindt plaats gelijktijdig en in colocatie met Vakbeurs Energie en de beurs Ecomobiel, op 9, 10 en 11 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch.

Nederland moet in 2030 49 procent minder broeikasgassen uitstoten om aan het Klimaatakkoord te voldoen. Het aandeel dat de industrie momenteel in CO2-uitstoot voor z’n rekening neemt, bedraagt ruim 40%, waarvan 78% afkomstig is van de zware industrie. De sector, die een belangrijke aanjager is van welvaart, staat dus voor een grote opgave.

Dat die opgave inmiddels hoog op de industriële agenda’s staat, bleek al tijdens de Summit Energie & Utilities, een jaarlijkse bijeenkomst voor bestuurders en stakeholders uit – onder meer – de industrie. Hier werd herbevestigd dat snel forse maatregelen nodig zijn, maar ook dat dit kansen met zich meebrengt.

Ook in de dagelijkse industriële praktijk is de energietransitie steeds meer top of mind. In toenemende mate bestaat dan ook de behoefte aan een specifiek zakelijk evenement waarop professionals uit het industriële heat and power segment praktische tools krijgen aangereikt waarmee zij daadwerkelijk de energietransitie kunnen vormgeven. Reden voor 54events om ‘energie & industrie’ te promoveren van prominent beurssegment Energie tot de stand-alone beurs ‘Industrial Heat & Power’, met daarin vertegenwoordigd de segmenten stoominstallaties, koel- en vriestechniek, warmtekrachtkoppelings- en elektra-installaties, aandrijftechniek en perslucht en gebouw- en procestechniek.