Nieuwe eigenaar Intech Bergharen

0

Ondernemer Franc van den Berg heeft Intech Installatieburo in Bergharen overgenomen. Voormalig Intech grootaandeelhouder Harry van Heumen blijft de komende jaren betrokken bij de onderneming, terwijl de nieuwe eigenaar samen met de technische projectleiders het managementteam vormt om de aanwezige technische en commerciële kennis te borgen.

Intech is een producent van producthandling machines voor de keramische industrie (onder andere steen en dakpannen). De projecten op gebied van machinebouw, industriële automatisering en veiligheidshekwerken en -poorten worden van ontwerp tot installatie door de onderneming begeleid. Het in eigen huis hebben van specialisten op het gebied van elektrotechniek, besturingssoftware en machinebouw maken van Intech een one-stop-shop voor klanten.

Franc van den Berg ziet met de overname een diepgewortelde wens in vervulling gaan om te ondernemen en leiding te geven. Hij ziet volop kansen om Intech te laten groeien: “Met behulp van Marktlink ben ik op zoek gegaan naar een productiebedrijf in een nichemarkt met eigen producten, dat verder uitgebouwd en vermarkt kan worden. De aanwezige groeipotentie en de ruimte binnen de onderneming om te innoveren, zijn voor mij belangrijke voorwaarden geweest. Daarnaast wekt het hoogopgeleide en loyale medewerkersbestand meteen vertrouwen.”

Franc van den Berg startte na zijn opleiding het adviesbureau Beco, dat zich richtte op duurzaam toekomstbestendig ondernemen, energiebesparing en klimaat, product- en procesoptimalisatie, managementinformatie en -tooling. Het bedrijf groeide in 20 jaar tijd naar 50 medewerkers met meerdere vestigingen, waarna het werd verkocht aan EY (voorheen Ernst & Young).