Nieuwe hal Boessenkool vol bezet met nieuwe projecten

De nieuwe constructiehal van Machinefabriek Boessenkool, die vlak voor de zomervakantie in bedrijf is genomen, is al vol bezet met allemaal nieuwe projecten. Zoveel dat er inmiddels in ploegendiensten wordt gewerkt om alle opdrachten op tijd af te krijgen.

Voor de ‘Prelude’ van Shell en enkele kleinere partners heeft Boessenkool de eerste producten inmiddels afgeleverd. In de nieuwe hal wordt inmiddels al weer gewerkt aan het tweede project onderdelen voor deze nieuwste en grootste offshore floating facility ter wereld. De gigantische Floating Liquefied Natural Gas (FLNG) genaamd Prelude meet 200.000 ton, is bijna een halve kilometer lang en torent meer dan 90 meter boven de zeespiegel uit. De FLNG gaat zo’n 200 km uit de Noordwest kust van Australië natuurgas uit de zeebodem exploiteren in een hoeveelheid die groter is dan een wereldstad als Hongkong gebruikt. Per schip kan het vloeibaar gemaakte gas dan wereldwijd worden getransporteerd zonder dure leidingsystemen.

Elektrische tractor Multi Tool Trac
De Osse Equipment Manufacturing Group (OEM- Group), waar Boessenkool deel van uit maakt, is partner in de ontwikkeling van ’s werelds eerste grote elektrische bodembewerker., de Multi Tool Trac. Het werkende prototype van deze tractor was ook een van de eerste projecten die in de nieuwe hal werden gefabriceerd. De enthousiast ontvangen Multi Tool Trac is inmiddels genomineerd voor de Bronzen Sikkel, een innovatieprijs van Agrotechniek Holland.

Apparatuur
In de constructiehal van 45(L)x29(B)x21(H) meter bevinden zich uiteraard veel nieuwe techniek en apparaten. Zoals een lasrobot met clading cel techniek waarop dit moment een grote order van een grote olie- en gasmaatschappij geproduceerd wordt.  Daarnaast staat er  een kolom lasmachine waarmee onder poederdek wordt gelast. Verderop staat de testapparatuur om de treksterktes van de diverse werkstukken te testen; de zelf gebouwde trekbank voor treksterkten tot 1.500.000 kg en het eenvoudiger  trekanker voor testen tot 80.000 kg. Twee bovenloopkranen met een hijshoogte van 13,5 meter en samen een hijscapaciteit van 120 ton, brengen de vaak zware werkstukken op exact de juiste stand in de bewerkingsmachines.
Iedere nieuwe investering brengt uiteraard risico met zich mee ten aanzien van het terugverdienen. Voorlopig liggen ze daar bij Boessenkool zeker niet wakker van.  De huidige drukte en de contacten voor nieuwe orders zijn veelbelovend.  Directeur Eelco Osse: “Door de ontsluiting van buitenlandse markten voor onze productie, hebben we een flinke groei in onze activiteiten kunnen realiseren.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Bauhuis Industrial Partner richt pijlen op buitenland

03-11 Bauhuis Verpaning opereert sinds 1 november onder de nieuwe handelsnaam Bauhuis Industrial Partner. Met…

Uncategorized

Autonational bewerkt ‘groot’ op Hedelius T7-4200

02-02 Bij Autonational Verspaningstechniek in IJlst is in januari een Hedelius T7-4200 toegevoegd aan het…

Geen categorie

Autonational bewerkt 'groot' op Hedelius T7-4200

02-02 Bij Autonational Verspaningstechniek in IJlst is in januari een Hedelius T7-4200 toegevoegd aan het…

Geen categorie

IBS en Teclab brengen 5-asser naar hoger niveau

06-10 IBS Precision Engineering en Teclab organiseerden eind september in Eindhoven het seminar ‘Bringing your…

Bedrijf en Economie

Boessenkool winnaar FME International Business Award

03-10 Machinefabriek Boessenkool heeft de FME International Business Award 2014 gewonnen. De Almelose grootverspaner, gespecialiseerd…

Geen categorie

Hof Technology waardeert toegankelijkheid Feeler 5-asser

24-09 De Hoogeveense toeleverancier Hof Technology heeft – als eerste in Nederland – een Feeler…

Geen categorie

Boessenkool freest tot 20,5x6x3 meter en 200 ton

17-06 Bij Machinefabriek Boessenkool is, na een opbouwperiode van 4 maanden, de nieuwe Juaristi floortype…

Geen categorie

Doosan opent nieuwe fabriek voor grote high-end machines

09-05 Dormac CNC Solutions, leverancier van onder meer Doosan verspanende machines, meldt de opening van…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV