Nieuwe kalibratieruimte voor momentsleutels Gedore

De Nederlandse Gedore-vestiging in Alphen a.d. Rijn beschikt sinds kort over een compleet nieuwe kalibratieruimte. Hier kan men volgens de ISO-normen tot een koppel van maar liefst 3.150 Nm kalibreren.

Het gecontroleerd aanhalen van bouten en moeren is voor velen vooral ook een kwestie van gevoel, daarover bestaat geen misverstand. Maar als we constant een zelfde nauwkeurig aanhaalmoment verlangen, zullen we met gereedschap moeten werken dat daarvoor ontwikkeld werd en waarop ook onder zware omstandigheden altijd te rekenen valt. Gedore is ervan overtuigd deze kwaliteitsproducten te leveren. Tegelijkertijd tekent deze Duitse producent hier echter bij aan dat gebruikers er niet omheen kunnen dat deze gereedschappen – hoe goed ze ook zijn – op gezette tijden deskundig nagekeken en gekalibreerd worden. Juist daaraan heeft Gedore de laatste jaren extra aandacht besteed.

Het resultaat van die ontwikkeling is nu zichtbaar in de nieuwe kalibratieruimte in Alphen a.d. Rijn. Een belangrijk deel van het bedrijfsgebouw hier werd geheel voor controle- en kalibratiedoeleinden ingericht en van alle benodigde bijzondere faciliteiten voorzien. We hebben het in dit geval over een milieuvriendelijke testhal, ondergebracht in een volledig brandvertragend gebouw. De afdeling is volledig geluiddicht en uitgerust met alle gewenste opties die voor een betrouwbare kalibratie van momentgereedschappen verlangd worden. In principe kunnen alle denkbare gereedschappen op hun functioneren en afstelling worden beproefd, zowel die van het eigen merk als die van andere fabrikaten.
De Gedore-vestiging is thans de enige in ons land is die over de mogelijkheden beschikt om volgens de ISO-normen tot een koppel van maar liefst 3.150 Nm te kalibreren. De testapparatuur is door UKAS gecertificeerd voor nauwkeurige ijking en controle op het hoogste niveau. Gedore adviseert om de kalibraties jaarlijks uit te laten voeren. Alle gekalibreerde gereedschappen worden na de beproeving en afstelling compleet met certificaat en bijbehorend testrapport afgeleverd. Gebruikmakend van een speciaal hiervoor ontwikkelde database wordt de relevante informatie op vier plaatsen in Europa verzameld en vastgelegd.

Naast het gebruik van de beproevingsfaciliteiten omvat de dienstverlening in Alphen a.d. Rijn zonodig ook het verrichten van onderhoud en reparaties aan momentsleutels. Voor de Gedore gereedschappen heeft men direct alle vervangings­delen binnen handbereik, zodat eventuele herstelwerkzaamheden normaliter snel uitvoerbaar zijn. Aangezien gebruikers de precisiegereedschappen vaak niet lang willen missen, kan zo nodig een vervangende momentsleutel in bruikleen worden gegeven.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Walter presenteert drie nieuwe gereedschappen

05-02 De VHM-frezen MD340 en MD344 Supreme zijn nieuwe gereedschappen voor ISO P-materialen. De MD340…

Verspanen

Een exclusief kijkje in de productievestigingen van Ceratizit

04-12 Om dit te realiseren heeft Ceratizit de afgelopen twee jaar veel nieuwe gereedschapsontwikkelingen op…

Verspanen

Phantom vervangt DIN-normen voor iconen

28-11 Dankzij deze iconen kunnen verspaners zonder rekentabel in één oogopslag zien welke gereedschapspen geschikt…

MetaalNieuws Extra IM

Wat zijn de meest duurzame metalen?

02-08 Vooral in de wereld van technologie en industrie worden metalen vaak gebruikt vanwege hun…

Verspanen

Widia introduceert nieuwe wisselplaat voor het bewerken van aluminium

16-07 De AL Geometry wisselplaat wordt aangeboden in twee kwaliteiten voor een grotere veelzijdigheid bij…

Toeleveren

Design van GARANT producten opnieuw bekroond

02-02 In de categorie ‘werkplaats en gereedschap’ heeft het modulaire opbergsysteem GARANT Uni Line de…

Plaatbewerking

Oplossing zit vaak in het gereedschap

20-12 Van Kranen, die inmiddels ruim een jaar bij Wilson Tool actief is als European…

Verspanen

Het juiste gereedschap om roestvast staal te bewerken

01-12 Volgens cijfers van het International Stainless Steel Forum (ISSF) is de mondiale vraag naar…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen