Nieuwe koeltechniek Sandvik voor iedereen die nat bewerkt

Sandvik Coromant heeft haar opties voor het toevoeren van koelmiddel tijdens het bewerkingsproces uitgebreid. De reeks nieuwe wisselplaatgeometrieën en op maat gemaakte gereedschaphouders zijn voorzien van vaste nozzles die voor een nauwkeurige straal van het koelmiddel naar het midden van de snijzone zorgen.

Vanaf de pomp stroomt het koelmiddel via nozzles, die precies op de snijzone zijn gericht, naar de wisselplaat. Zo vormt het koelmiddel een wigvorm, waarmee de warmte efficiënt uit de snijzone wordt afgevoerd en de spanen worden gevormd. Een betere spaancontrole en een langere levensduur van het gereedschap zijn slechts twee van de voordelen die bijdragen aan een betrouwbare en voorspelbare bewerking, waarbij ongeplande stilstand van de machine wordt voorkomen. Zelfs bij lastige toepassingen en in materialen die zich moeilijk laten bewerken, kan een hogere productiviteit worden gerealiseerd, ongeacht de ingestelde druk.

Lage druk 7–10 bar (100–150 psi)
Bij toepassing van lage druk voldoen de CoroTurn HP-houders van Sandvik Coromant met hun precieze nozzles beter dan reguliere gereedschaphouders, die de neiging kunnen hebben om te veel koelmiddel toe te voeren. Er wordt een betere spaancontrole bereikt, wat weer resulteert in een betrouwbaarder bewerkingsproces in staal en andere gebruikelijke materialen. Een ander gunstig effect is dat substantieel hogere snijgegevens kunnen worden toegepast.

70–80 bar (1000–1200 psi)
Voor veeleisende materialen zoals duplex roestvast staal en HRSA-materiaal, moet het koelmiddel onder een hogere druk worden toegevoerd. De CoroTurn HP technologie voor nozzles in combinatie met de nieuwe -SMC, -MMC, -PMC-wisselplaatgeometrieën zorgen voor een hoge productiviteit.

150–200 bar (2200–2900 psi)
Er zijn slechts enkele machines die deze drukwaarden aankunnen, maar de standaardhouders en wisselplaten van Sandvik Coromant zijn bestand tegen een koelmiddeldruk tot 275 bar (3900 psi). De Coromant Capto spanhouders waarbij koelmiddel onder hoge druk tot maximaal 200 bar (2900 psi) kan worden toegevoerd, bieden hoge prestaties en door de kortere insteltijd en productietijd kan de machine optimaal worden benut.

Gereedschaphouders
Tot nu toe werd de koeltechnologie van Sandvik Coromant vooral gebruikt door klanten die gereedschap snel moeten wisselen en gebruik maken van Coromant Capto, SL- en QS-gereedschaphouders. Nu kan dezelfde hoogwaardige technologie worden gebruikt voor algemene schachtgereedschappen, waardoor iedereen die nat bewerkt gebruik kan maken van deze productieve koelmiddeloplossing, zelfs op kleine draaibanken.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Hardchroom van der Meer slijpt zonder irritatie

17-05 Alles wat Hardchroom van der Meer kan verchromen, kan het in eigen huis ook…

Toeleveren

Marstair en Ex-Machinery gaan samenwerken

02-08 Ex-Machinery uit Nederland en het Engelse Marstair, bundelen hun krachten om de Maritieme sector…

Verspanen

Perfect product met het juiste koelmiddel

21-12 Welke invloed heeft vloeibaar gereedschap op verspanende eigenschappen, gereedschapstandtijd en oppervlaktekwaliteit? Onder de titel…

Toeleveren

The Oil Company brengt in drie klikken je olie in huis

21-11 Sinds 1 november is de nieuwe webshop van The Oil Company operationeel. Deze biedt…

Geen categorie

Sandvik maakt draaien slanke werkstukken veiliger

20-01 Het draaien van slanke werkstukken gaat gepaard lange spanen, trillingen en afbuiging. Om deze…

Geen categorie

Video: corrigeer een hoge koelmiddelconcentratie

29-10 Hebt u net de concentratie van uw snijvloeistof gecontroleerd en vastgesteld dat deze aan…

Geen categorie

Nieuwe vloeistoffen Castrol op basis van plantaardige oliën

28-08 Castrol Industrial heeft onder de merknaam ‘Performance Bio NC’ een nieuwe generatie metaalbewerkingsvloeistoffen gelanceerd.…

Geen categorie

Praktisch seminar hogedruk verspanen bij Dormac

18-03 Machineleverancier Dormac CNC Solutions in de Goorn (NH) organiseert samen met gereedschapfabrikant Sandvik en…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?