Nieuwe OSG-coating verhoogt duurzaamheid

0

Sinds de introductie is de WDO-SUS het vlaggenschip van de OSG boren. Met de nieuwe coating en de nieuwe naam, ADO-SUS, is de boor begonnen aan een nieuw tijdperk.

Dankzij hun speciale trapeziumvormige koelkanalen blinken de verder ontwikkelde hardmetaalboren uit op het gebied van stromingssnelheden en gerichte koelvloeistofvoorziening. OSG legt uit dat gereedschappen met de oude generatie coatings uit meerdere lagen bestaan, de zogenaamde multi-layer coating. Met de nieuwe Egi-As coating is het nu mogelijk een veelvoud van lagen aan te brengen met behoud van de dunne laagdikte van 3 µm. Het resultaat is een meetbare hogere bestendigheid tegen slijtage.

Uit testen is gebleken dat gereedschappen een 20 tot 40 procent betere standtijd hebben bij dezelfde gereedschapsgeometrie. Zoals gebruikelijk zijn de hoge snijparameters en lange standtijd gehandhaafd door de nieuwe AD/ADO-boren. Het boorproces wordt niet meer door de snijparameters geregeld maar door de snijgeometrie van de boor. Dit betekent dat er bij hoge en lage snijgegevens een korte spaan wordt verkregen die eenvoudig getransporteerd kan worden, zelfs bij een lage koelmiddeldruk. De nieuwe Egi-As coating van OSG is beschikbaar tot en met 30xD boren.

OSG Nederland, stand 265