Nieuwe staking bij Fokker Hoogeveen

0

Op woensdag 23 januari leggen de werknemers van Fokker uit Hoogeveen opnieuw 24 uur het werk neer. Voor de Hoogeveens Fokker-medewerkers is het alweer de zesde keer dat ze staken. De staking maakt deel uit van een lange reeks stakingen omtrent de nieuwe cao Metalektro.

 

Woensdagavond om 22:00 begint de staking officieel. Zo’n 200 metaalwerkers van Fokker Hoogeveen zullen de dag erna in theater De Tamboer in Hoogeveen bij elkaar komen. “Stakers van Fokker Hoogeveen houden de druk op ketel voor een goede cao”, zegt Marijke Eggengoor, bestuurder FNV Metaal. “Het lijkt erop dat het een kwestie van een lange adem gaat worden om meer zeggenschap over werktijden, een generatiepact en een fatsoenlijk loon te krijgen. Maar de werknemers in de grootmetaal zijn doorgewinterde strijders. En onder druk wordt alles vloeibaar, dus we blijven druk uitvoeren op de werkgevers en de FME.”

Voor de medewerkers van Fokker Hoogeveen is het niet de eerste staking. In november nog legden zij samen met diverse andere bedrijven in de regio het werk voor twee dagen neer. “De werknemers van Fokker blijven strijden voor een goede cao”, aldus Pien Zijlstra, bestuurder CNV Vakmensen. “Ze willen niet langer wachten, ze willen nú een cao. Het heeft allemaal al veel te lang geduurd. We strijden voor een cao die ervoor zorgt dat de sector aantrekkelijk blijft om in te werken, voor jongeren en ouderen.”