Non-ferro expediteur Ferliner overgenomen door groep investeerders

Ferliner, een expediteur uit Hedel gespecialiseerd in het transporteren van non-ferro producten, komt in handen van een groep investeerders uit de transportsector onder leiding van ondernemer Stefan Pompe.

Ferliner is tussenpersoon van meer dan 10.000 transporteurs en beschikt daarnaast zelf ook over een vloot aan trailers, die wordt ingezet bij onvoldoende of beperkte capaciteit op de markt. De expediteur heeft een breed internationaal klantenbestand en verzorgt wereldwijd het transport voor haar klanten. Ferliner maakt hierbij gebruik van alle transportmodaliteiten: weg, water, rail en lucht. Een overgroot deel van de omzet is afkomstig uit het buitenland. Grote internationale staalbedrijven en grondstofproducenten behoren tot de klantenkring.

Non-ferrometalen

Ferliner stond van oudsher bekend als vervoerder van staalproducten, maar heeft zich in de loop der jaren geconcentreerd op het vervoeren van non-ferrometalen. Met name door haar focus is de specialist de afgelopen jaren sterk gegroeid in wegtransport.
Oprichter en oud-eigenaar Frits Geerligs van de gespecialiseerde expediteur uit Hedel heeft zich de afgelopen jaren geleidelijk teruggetrokken uit de dagelijkse operatie. Hij blijft voorlopig nog als adviseur betrokken bij de onderneming. Geerligs: “Samen met het Ferliner-team zijn we de afgelopen jaren hard gegroeid en hebben we met ons team aan internationale specialisten onze prachtige onderneming verder uitgebouwd. Met de komst van Stefan Pompe, die zijn ondernemerservaring op het gebied van internationaal (zee)transport inbrengt, zijn we nog beter in staat onze internationale klanten te bedienen.”

Groeipotentieel

Stefan Pompe, die de dagelijkse leiding krijgt over de organisatie, licht toe: “Ferliner is met een uniek netwerk aan transporteurs en een eigen trailervloot, een parel binnen de non-ferrotransportmarkt. Wij zien enorme groeikansen door het aanbieden van extra aanvullende diensten zoals opslag, uitbreiding van de zeevracht en koeltransport. Ferliner wordt hiermee een servicegerichte one-stop-shop voor haar nationale en internationale klanten. Er ligt reeds een stevig fundament onder Ferliner en ik kijk er naar uit om samen met alle Ferlinermedewerkers het aanwezige groeipotentieel verder te benutten.”
Verkoper Frits Geerligs is in zijn zoektocht naar een nieuwe eigenaar begeleid door Marktlink Fusies & Overnames.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Materialen

Matrho Metals professionaliseert met ISO 9001

08-09 ISO 9001 is een maatstaf voor transparantie en betrouwbaarheid in de markt. Volgens Gijs…

Bedrijf en Economie

Nieuwe veilinghamer voor veilingmeester Frank Beniers

21-12 Per 1 januari wordt Frank Beniers mede-eigenaar van Orbis Auctions. Hij gaat zich toeleggen…

Verspanen

Koelsmeermiddel met proteïnekracht

11-07 Door het gebruik van een op proteïne gebaseerde en mineraalolievrije metaalbewerkingsvloeistof wordt de gebruiksduur…

Geen categorie

Gieterij West Friesland Metagis behaalt DNV-keurmerk

26-03 West Friesland Metagis in Enkhuizen heeft het DNV Approval of Manufacturer certificaat ontvangen voor…

Geen categorie

Toeleveranciers scoren in Duitsland

21-11 “Het blijft van groot belang dat de overheid met haar handelsbevorderend beleid voor het…

Geen categorie

Formaco in zee met Franse gieterij LBI

22-06 Door een handelsovereenkomst met Les Bronzes d’Industrie (LBI) in Amnéville in Frankrijk heeft Formaco…

Algemeen

Prijzen non-ferromaterialen op MCB-site

05-01 MCB Nederland, leverancier van metaal, heeft de brutoprijslijst op haar website uitgebreid met non-ferromaterialen.…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X