Matrho Metals professionaliseert met ISO 9001

Matrho Metals in Helmond heeft medio juli de ISO 9001 certificering behaald. Met deze stap wil de groothandel en leverancier van Ferro metalen, non-Ferro metalen en speciale legeringen de bedrijfsprocessen verder professionaliseren. “De ISO 9001 certificering wordt echt een ‘unique selling point’. Hiermee kunnen we de betrouwbaarheid van Matrho aantonen en tegelijkertijd het kwaliteitsmanagement in de hele organisatie naar een hoger niveau brengen.”

Ruud van der Jagt (links), mede-eigenaar van Matrho, en salesmanager Gijs van Gestel tonen het ISO 9001 certificaat. “Door de certificering zijn we in staat om meer klanten aan te trekken, de omzet te verhogen en te voldoen aan de behoeften, eisen, wensen en specificaties van klanten.”

ISO 9001 is een maatstaf voor transparantie en betrouwbaarheid in de markt. Volgens Gijs van Gestel, salesmanager bij Matrho, vragen klanten in toenemende mate om certificering. Vaak wordt dit aangejaagd door OEM-ers zoals ASML die een volledig traceerbare keten eisen die terug te herleiden is tot aan de materialen. Dit was een belangrijke reden voor de materiaalleverancier om een ISO 9001 certificering te behalen.

Hard gegroeid

Daarnaast is Matrho Metals de laatste jaren hard gegroeid. Dit vraagt om processen die efficiënter zijn ingericht en beter in een systeem geborgd kunnen worden. “Door de nieuwe certificering zijn we in staat om meer klanten aan te trekken, de omzet te verhogen en te voldoen aan de behoeften, eisen, wensen en specificaties van klanten. Dit is een doorlopend proces en zorgt dus voor een continue verbetering.” De derde reden om te voldoen aan de eisen van ISO certificering is het verder aanscherpen van veiligheid. “We hebben een goede naam in de markt en dat willen we zo houden. Een veilige werkomgeving draagt daar enorm aan bij.”

Aanpassingen

TÜV Nederland heeft de beoordeling voor de ISO 9001 certificering bij Matrho behandeld. De TÜV is een onafhankelijke partij die op basis van de eisen in normen en keurmerken bepaalt of een organisatie voldoet. “Met ISO 9001 kwaliteitsmanagement borgt een bedrijf continue verbetering van kwaliteit, zodat er steeds beter aan de behoeften van klanten kan worden voldaan. Dit geeft vertrouwen, zekerheid en beperkt risico’s. Risico’s leiden tot kosten of claims, of nog erger, bedrijfsongevallen.

Door te voldoen aan de eisen die worden gesteld aan een certificering, kunnen organisaties de risico’s beperken en veel efficiënter werken”, vertelt Alex de Wals, Manager Sales en Business Development Certification bij TÜV. De grootste aanpassing die Matrho Metals voor de certificering heeft doorgevoerd is het vastleggen van processen. Paul van der Plassche heeft het certificeringstraject bij Matrho in gang gezet en vertelt: “Voor de ISO 9001 certificering hebben we het wiel niet opnieuw uitgevonden.

De grootste wijziging is dat werknemers alle handelingen voortaan moeten vastleggen. Een ISO certificering kun je niet als één persoon behalen. Het is echt een teamprestatie en dat betekent dat alle werknemers in een organisatie meegenomen moeten worden in het traject.”

 De ISO 9001 certificering werd gevierd met taart.

De ISO 9001 certificering werd gevierd met taart.

Verder optimaliseren

De komende jaren gaat Matrho Metals aan de hand van ISO 9001 stap voor stap bedrijfsprocessen verder optimaliseren. Vooral op het gebied van ICT, efficiëntie in het magazijn en interne en externe logistiek verwacht de organisatie nog grote stappen te kunnen maken. Daarnaast wil Matrho ook voor de businessunits Matrho Industrial Tools en Matrho Industrial Services een ISO 9001 certificaat behalen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Nieuwe norm warmtebehandeling mechanische onderdelen

12-04 De norm zal een lijst met best-practices bevatten en kan gebruikt worden voor de…

Materialen

Non-ferro expediteur Ferliner overgenomen door groep investeerders

21-12 Ferliner, een expediteur uit Hedel gespecialiseerd in het transporteren van non-ferro producten, komt in…

Toeleveren

Matrho Metals breidt uit in gereedschapsstaal en titanium

07-07 Met de overname van de activiteiten van branchegenoot Metallum en de investering in een…

Toeleveren

Efficiëntie is tweede natuur van Hermans Verenfabriek

05-10 Hermans Verenfabriek uit Lebbeke (België) is al meer dan 60 jaar specialist in veren.…

Materialen

Ferrotopia, ode aan het ijzer

18-05 Acht maanden lang (tot 2 december) is op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord het imposante…

Verspanen

Matrho Metals legt met verhuizing basis voor verdere groei

03-04 Bijna drie jaar nadat Matrho Metals van start is gegaan, heeft deze groothandel in…

Toeleveren

Triple ISO voor Dinnissen

21-06 Dinnissen Process Technology, producent van systemen voor de handling en processing van stortgoed, heeft…

Materialen

Metaalketen heeft veel te vertellen

31-08 Verkoopleider Brigitte Kuipers van Metaalketen kijkt uit naar TIV: “Voor Metaalketen zijn evenementen als…

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021