Nooit meer zoeken naar gereedschap of materieel

Waar is mijn gereedschap? Ligt het materieel ergens op de bouwplaats? Heeft een collega het in gebruik? Het zijn veel gestelde vragen onder monteurs en installateurs waar bouwbedrijven jaarlijks tijd en geld aan verliezen. Daarom komt de Deense oplossing voor dit probleem nu naar Nederland: Nanolink.

Nanolink is een trackingsysteem dat via Bluetooth Low Energy (BLE) en de Nanolink-app op smartphone van de medewerker laat weten waar het materieel zich bevindt. “Nanolink verstuurt een signaal van de tracker naar de smartphone van de dichtstbijzijnde medewerker die de Nanolink-app heeft geïnstalleerd. Het werkt dus anders dan GPS dat een signaal naar een satelliet stuurt, maar het resultaat is uiteindelijk hetzelfde: vertellen waar het gereedschap is”, vertelt Arjen Baas, directeur Nanolink Benelux. “Dat maakt Nanolink een ideale, en vooral betaalbare, oplossing voor middelgrote installatie- en bouwbedrijven die met kostbaar materieel werken.”

Automatisch traceren
Nanolink geeft constant up-to-date de locatie van het materieel door, zonder dat er menselijke handelingen nodig zijn. Een klik op de Nanolink app is voldoende om de locatie van het materieel te bepalen. Arjen Baas: “Dat bespaart bouwvakkers tijd, en dus geld. Bovendien maken bouwbedrijven en installateurs minder kosten doordat er minder nieuw materieel aangeschaft hoeft te worden om het oude verloren materieel te vervangen. Nanolink is daarmee tevens een duurzame oplossing, doordat gereedschap langer meegaat.”

Nooit meer zoeken naar gereedschap of materiaal

Een ander pijnpunt dat Nanolink verhelpt is het uitvoeren van materieelbeheer.

Rondje bellen verleden tijd
Een andere veel voorkomende en tijdrovende ergernis is het rondbellen onder collega’s om te achterhalen wie een bepaald gereedschap in gebruik heeft en waar het zich bevindt. “Via de Nanolink app kun je niet alleen traceren waar het materieel is, maar ook zien welke collega het dichtst bij dat gereedschap is”, vervolgt Baas. “Daardoor kan met één klik vanuit de app meteen de juiste collega worden gebeld voor overleg, én kunnen alle andere collega’s zonder onderbreking doorwerken.”

Materieelbeheer op locatie
Een ander pijnpunt dat Nanolink verhelpt is het uitvoeren van materieelbeheer. “Alle informatie over een stuk gereedschap of materieel, zoals handleidingen, rapporten en garantiebewijzen, kan in de servicemodule gelogd worden, en wel ter plekke via de app. Dat is handig, want dan kan een medewerker meteen de relevante informatie over het gereedschap toevoegen zodra hij het materieel ophaalt van een onderhoudsbeurt of een NEN 3140 keuring”, vertelt Baas. “Informatie wordt niet langer op een later tijdstip op kantoor bijgewerkt, waar het ook weleens vergeten wordt. Nee, het gebeurt nu op locatie, onmiddellijk na de gebeurtenis door de betrokken medewerker. Daardoor hebben zijn collega’s actuele én accurate informatie over het materieel altijd bij de hand. En natuurlijk laat Nanolink ook tijdig weten wanneer het gereedschap toe is aan zijn volgende onderhoudsbeurt of keuring.”

Nooit meer zoeken naar gereedschap of materiaal

Nanolink geeft constant up-to-date de locatie van het gereedschap of materieel door, zonder dat er menselijke handelingen nodig zijn. Een klik op de Nanolink app is voldoende om de locatie te bepalen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Mapal rekent op geleidelijk herstel na zware jaren

23-07 Mapal heeft sterke banden met de automobielindustrie. De ontwikkelingen in die branche zijn dan…

Verspanen

Grijpvingers wisselen met druk op de knop

07-07 Bovendien wordt een nieuwe vingerset net zo snel en eenvoudig bevestigd en met een…

Verspanen

KMWE Toolmanagers & KGS Tools vindt gereedschapsontwikkeling in microgeometrie

23-06 “In de microgeometrie kom je echt leuke verrassingen tegen”, vertelt Jorg Michiels, CCO bij…

Verspanen

In één stap bevestigingsgaten boren en verzinken

09-06 “De meeste gereedschappen voor bevestigingsgaten die tegenwoordig worden gebruikt, zijn complexe op bestelling gemaakte…

Verspanen

2e editie VerspaningNieuws in teken van gereedschappen

17-05 Dit thema wordt uitgebreid aangevuld met vaktechnische nieuwsartikelen over machine- en gereedschapleveranciers, toeleveranciers, brancheorganisaties…

Werkplaatstechniek

Gereedschap met intelligentie aan boord

05-05 Voor productie in een smart factory is het uitwisselen van assemblage-gegevens essentieel. De hiervoor…

Verspanen

Uitbreiding af- en groefsteekgereedschappen Dormer Pramet

06-04 Deze uitbreiding is een vervolg op de nieuwe af- en groefsteekgereedschappen, die in november…

Verspanen

Rene van Ommen blikt terug op 10 jaar Young cuttingtools

29-03 “De grote directeur van YG-1 noemde zijn bedrijf YG: ‘Young Generation’. Daar is Young…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X