Okuma neemt Gelderblom over

0

Okuma Europe neemt 100 procent van Gelderblom CNC Machines over. Daarmee is Gelderblom na een samenwerking op het gebied van verkoop van meer dan 40 jaar nu een volledige dochteronderneming van Okuma Europe, de Duitse verkoop- en servicetak van de Okuma Corporation.

Het koopcontract is op 15 mei ondertekend. Gelderblom opereert nu onder de naam Okuma Benelux en zal de geherstructureerde verkoop- en serviceprocessen in Nederland, België en Luxemburg beheren vanuit de voormalige locatie van Gelderblom in Houten. Met de overname heeft Okuma ook alle 40 medewerkers van het voormalige Gelderblom CNC Machines overgenomen.

Door de overname verwacht Okuma zich met haar hoogwaardige service- en ondersteuningsportfolio nog breder te kunnen positioneren in de Benelux.  “De Benelux-landen behoren tot onze belangrijkste afzetmarkten in Europa, dus het is bijzonder belangrijk om hier klaar te staan voor de behoeften van de klanten en direct te kunnen reageren met producten en diensten”, zegt Takeshi Yamamoto, CEO van Okuma Europe. “De nieuwe lokale oriëntatie van de verkoop- en servicestructuur maakt dit optimaal mogelijk. Uiteindelijk willen we door het optimaliseren van onze pre- en aftersalesservice ook het succes van onze klanten vergroten, in lijn met ons motto ‘Open Possibilities’.”

Okuma is een van ’s werelds meest toonaangevende bedrijven voor numeriek gestuurde werktuigmachines (CNC). Het bedrijf werd in 1898 opgericht in Nagoya, Japan en is een complete aanbieder in de branche: CNC-machines, aandrijvingen, motoren, encoders, spindel- en CNC-besturingssystemen worden door Okuma zelf geproduceerd.