OMAX in het Witte Huis onderscheiden voor innovatie in micro watersnijden

0

OMAX heeft met de MicroMAX watersnijmachine de prestigieuze Tibbetts Award gewonnen. Dit werd bekend gemaakt tijdens een ceremonie in het Witte Huis in Washington.

OMAX kreeg de prijs voor de technologische innovaties op het gebied van micro waterstraal technologie, die samenkomen in de MicroMAX. En omdat deze machine gebruik maakt van de bekende OMAX software is het voor iedereen mogelijk om eenvoudig producten te snijden met een tolerantie van ± 2,5 μm. Om dit mogelijk te maken zijn voor de MicroMAX vijf octrooien en twee patenten aangevraagd.

Vernieuwend onderzoek
De Tibbetts Award wordt toegekend door de Amerikaanse Small Business Administration (SBA) als erkenning voor vernieuwend onderzoek en ontwikkeling van overdraagbare technologieën. Dr. Peter Liu, onderzoeker bij OMAX en bedenker van de MicroMAX watersnijmachine, was in het Witte Huis om de award voor OMAX in ontvangst te nemen. Dat was op 10 januari, toen Barack Obama nog de bewoner van het Witte Huis was. Deze prijs is een bekroning van jaren van ontwikkeling. De MicroMAX behaalde in 2016 al een finaleplaats in de R&D 100 award, de Amerikaanse ‘Oscars’ voor technologische uitvindingen.

Hoge precisie en gladde afwerking
Met de MicroMAX watersnijmachine is mogelijk om een nauwkeurigheid van minder dan 5 micrometer te behalen, met behoud van alle voordelen van het abrasief waterstraalsnijden. Deze watersnijmachine snijdt alle materialen, zonder structuurverandering van het materiaal, er is dus geen secundaire verwerking vereist. Met het micro watersnijden kunnen materialen als roestvrij staal, titanium, koolstofvezel, PEEK, glas, nitinol, grafiet, koper, composieten en laminaten worden bewerkt. Dit met hoge precisie en gladde afwerking, voor zowel prototyping als productie.


OMAX is wereldwijd de marktleider in abrasief watersnijmachines. Het bedrijf ontwikkelt en produceert zelf zijn watersnijmachines, hogedrukpompen en software. In de afgelopen 24 jaar heeft OMAX meer dan 5500 watersnijmachines over de gehele wereld geïnstalleerd.

OMAX wordt in de Benelux vertegenwoordigd door IWE watersnijtechniek. De eerste MicroMAX machines staan reeds bij de Nederlandse klanten.