OptiMAX is OMAX’ meest geavanceerde watersnijmachine ooit

OMAX Corporation, wereldwijd fabrikant van watersnijmachines, heeft haar bestaande machinelijn uitgebreid met de OptiMAX; een op meerdere punten vernieuwde watersnijmachine, waarin drie decennia expertise van OMAX engineering en praktijkervaring van gebruikers is verwerkt.

De OptiMAX maakt gebruik van de intuïtieve software van Omax voor optimale snijcapaciteit en -kracht, samen met verbeterde automatisering om de uptime te maximaliseren.

Met de OptiMAX claimt de Amerikaanse machinefabrikant en pionier op het gebied van waterstraalsnijtechnologie, ’s werelds meest nauwkeurige watersnijmachine te hebben ontwikkeld, waarmee de efficiency, snelheid en precisie naar een hoger niveau zijn getild.

Nieuwe en verbeterde functies

OMAX heeft dat bereikt door de ontwikkeling van nieuwe en verbeterde functies op het gebied van software, het pompconcept, aandrijfsysteem, abrasief toevoer, abrasief controle en monitoring van cruciale onderdelen.

De nieuwste versie van de IntelliMAX premium software speelt een cruciale rol bij de verhoging van de efficiency. Hiermee is het gebruiksgemak verhoogd en de bediening vereenvoudigd, zodat onderdelen sneller en consistenter kunnen worden geprogrammeerd en geproduceerd.

Hoogste output per minuut

OMAX watersnijmachines leveren dankzij de constante druk van de EnduroMAX hogedrukpomp en de hoge snelheid van het gepatenteerde aandrijfsysteem, de hoogste output per minuut. Voor de OptiMAX is de hogedrukpomp geheel opnieuw ontwikkeld, waarbij deze automatisch de juiste druk instelt en schommelingen tot een minimum beperkt om de levensduur van onderdelen te verbeteren.

Daarnaast is ook het onderhoudsvrije IntelliTRAX-aandrijfsysteem voorzien van encoders om de nauwkeurigheid van de positionering tot op micronniveau mogelijk te maken. De machinestatus wordt met een indicator aan de voorzijde van de brug weergegeven.

De OptiMAX watersnijmachine is gebouwd op een zwaar frame, dat een beladingsgewicht van 1.950 kg/m2 toelaat en zorgt voor de zeer stabiele werking van het aandrijfsysteem.

De OptiMAX watersnijmachine is gebouwd op een zwaar frame, dat een beladingsgewicht van 1.950 kg/m2 toelaat en zorgt voor de zeer stabiele werking van het aandrijfsysteem.

Stabiele werking

De OptiMAX watersnijmachine is gebouwd op een zwaar frame, dat een beladingsgewicht van 1.950 kg/m2 toelaat en zorgt voor de zeer stabiele werking van het aandrijfsysteem. De OptiMAX kan, evenals de andere modellen uit het leveringsprogramma van OMAX, worden uitgerust met geavanceerde opties, zoals de Tilt-A-JET snede compensatiekop, de VersaJET 3D-snijkop die tot 60º schuin kan snijden, waterniveaucontrole en verlichting onder de brug.

Optimale snijresultaten

“De OptiMAX vertegenwoordigt het summum in abrasief waterstraalsnijden”, volgens IWE Watersnijtechniek, al meer dan 25 jaar technologiepartner van OMAX voor de Benelux markt. “Deze waterjet bouwt voort op alles wat OMAX in de afgelopen drie decennia heeft geleerd om het meest geavanceerde en efficiënte watersnijsysteem te leveren dat vandaag beschikbaar is, zodat onze klanten gemakkelijk optimale snijresultaten kunnen bereiken.”

De OptiMAX zal eind maart als één van de eerste in Europa bij IWE Watersnijtechniek in Nieuwerkerk aan de IJssel voor demodoeleinden worden opgebouwd.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

De Cromvoirtse levert nu ook snel watersnijwerk op maat

14-04 Bij de vestiging van De Cromvoirtse in het Limburgse Nuth is sinds kort een…

Featured

Spaanse snij-oplossingen op maat

28-10 Het Spaanse TCI Cutting, gevestigd in de regio rond Valencia, is een snel groeiende…

Plaatbewerking

Studenten leren veel van werken met waterjet

08-10 Op Hogeschool Vives in Kortrijk wordt les gegeven aan technische bachelorstudenten en daarnaast ingezet…

Plaatbewerking

Machinepark Giraf uitgebreid met buislaser

01-07 Giraf Metaalbewerking in Raamsdonksveer heeft opnieuw geïnvesteerd in een machine van Bystronic. Na enkele…

Plaatbewerking

Waterjetproducent Omax verder onder vleugels van Hypertherm

25-03 De Amerikaanse producent van abrasieve waterstraalsnijsystemen Omax gaat de krachten bundelen met het eveneens…

Plaatbewerking

Problemen van klanten oplossen zit in DNA Hypertherm

17-12 Laat me nadenken over uw probleem en helpen het op te lossen. Zo is…

Plaatbewerking

Automatische lintzaag naast watersnijder vergroot mogelijkheden Merford

02-08 Bitumen, gips, polyester, polyurethaan, vlokkenschuim… Merford Acoustic Materials levert geluidsisolatie- en geluidsabsorptieplaten in vele…

Featured

247watersnijden snijdt superstrak tandwielen

14-05 Nog geen jaar na de komst van de tweede machine heeft 247watersnijden in Pijnacker…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen