Online-gereedschapsbeheer en Bluetooth-snellader FEIN

FEIN introduceert my.FEIN voor digitaal gereedschapsbeheer en de nieuwe snellader ALG 80 BC met Bluetooth-connectiviteit.

De gebruiker wordt door de app geïnformeerd wanneer zijn accu opgeladen is. De app geeft bovendien informatie over het aantal uitgevoerde laadcycli.

Met de nieuwe my.FEIN-app en de online-portal hebben de gebruikers en dealers van elektrisch gereedschap van FEIN op elk moment en op elke locatie inzage in hun productbestand. Bovendien is het mogelijk om de aankoopbonnen en garantiebewijzen van het betreffende product toe te voegen. Deze gratis servicedienst heeft als doel om de gewone werkdag van de klanten en de dealers in belangrijke mate te verlichten.
De Bluetooth-snellader ALG 80 BC is de ideale metgezel van my.FEIN: in combinatie met de app kunnen gebruikers van deze snellader in real time de accutoestand op de smartphone of tablet weergeven. De gebruiker kan indien gewenst een pushbericht ontvangen zodra de accu is opgeladen.

Digitale gereedschapslijst

Door scannen van het typeplaatje kan het elektrische gereedschap van FEIN in my.FEIN worden ingevoerd. Het gereedschap wordt dan snel onderdeel van de digitale voorraadlijst en kan op elk moment worden opgeroepen. Bovendien kunnen klanten en dealers de aankoopbonnen van de afzonderlijke gereedschappen uploaden, waardoor my.FEIN een belangrijke en transparante tool wordt wat betreft het aantal en type gereedschappen. De leeftijd van het gereedschap doet er hierbij niet toe. Niet alleen de doe-het-zelver met enkele dierbare elektrische gereedschappen profiteert hiervan, maar vooral metaal- en bouwbedrijven die overzicht willen behouden over het grote aantal machines, opladers en accu’s.

Alle services samengevat: my.FEIN biedt gebruikers de mogelijkheid om hun producten eenvoudig voor de 3 jaar FEIN PLUS-garantie te registreren.

Alle services samengevat: my.FEIN biedt gebruikers de mogelijkheid om hun producten eenvoudig voor de 3 jaar FEIN PLUS-garantie te registreren.

Betrouwbare servicepartner

Klanten en dealers die al over een klantaccount voor de 3 jaar FEIN PLUS-garantie beschikken, worden direct naar my.FEIN geleid. Het tot op heden gebruikte e-mailadres kan als inlognaam worden gebruikt. De gebruiker moet alleen een nieuw wachtwoord aanmaken. Na aanmelding ziet de gebruiker in my.FEIN alle nu bekende registraties voor de 3 jaar FEIN PLUS-garantie. Deze garantie is een aanvullende service die na online registratie de wettelijke garantie tot drie jaar verlengt. Deze garantie is niet alleen van toepassing op de machines, maar ook op de accu’s en de opladers. Tot nog toe konden gebruikers hun machines en accessoires tot zes weken na de aankoop online registreren.

Met my.FEIN hebben klanten drie maanden de tijd om hun nieuw verworven product voor de gratis extra service aan te melden. De garantieperiode verschijnt na registratie in de gereedschapslijst direct naast het product. Nieuwe services zijn gepland en worden via my.FEIN beschikbaar gesteld. Ook komen er nieuwe producten met Bluetooth-connectiviteit op de markt. Jakob Seeman, mede-ontwikkelaar van de softwareoplossing my.FEIN: “Met my.FEIN zijn wij goed voorbereid op de toekomst van netwerkgebaseerde elektrische gereedschappen.”

‘Digitaal’ snelladen

De Bleutooth-snellader ALG 80 BC is een van de op netwerk gebaseerde apparaten van de toekomst. De lader stuurt via Bluetooth informatie naar de my.FEIN-app en de gebruiker kan deze informatie op een smartphone of tablet oproepen. De app informeert over de laadtoestand van de ingestoken accu en over het aantal uitgevoerde laadcycli. Bovendien kan de gebruiker zich via een pushbericht laten informeren wanneer de accu voor 80, 90 of 100% is opgeladen. “De combinatie van my.FEIN en de netwerkgebaseerde lader is comfortabel voor de gebruiker. Tot nog toe moest hij op de lader controleren hoe veel de accu was opgeladen. Nu wordt hij via my.FEIN direct op een mobiel eindapparaat geïnformeerd”, licht productmanager Nikolai Chrust een van de praktische aspecten van de lader toe.

Hiermee reageert FEIN op de vragen van zijn klanten. Vragen die door digitale oplossingen worden beantwoord en eenvoudig in gebruik zijn. Het begint al met de LED-indicatie van de ALG 80 BC. Deze is gebruikersvriendelijk en overzichtelijk vormgegeven. Ondanks de technische extra’s hebben de ontwikkelaars van FEIN erop gelet dat het apparaat en de indicatie stevig zijn en geschikt voor gebruik op bijvoorbeeld een bouwplaats. De lader heeft bovendien nog een voordeel: via de USB-aansluiting kunnen gebruikers kleine elektrische apparaten zoals hun smartphone opladen.

Korte laadtijden

Om de accu snel te laden en gelijktijdig te ontzien, maakt de ALG 80 BC gebruik van een laadstroom van 8 Ah met het CCCV-laadproces (constant current constant voltage) waardoor de levensduur van de accu wordt verlengd. Daarbij worden de accu’s met de maximale laadstroom tot 80% van hun capaciteit geladen. Voor de resterende 20% neemt de laadstroom af in vermogen om de accu langzaam en voorzichtig tot 100% op te laden. Voor bijvoorbeeld een volledig ontladen 18V-lithium-ion-accu met 6 Ah, heeft de ALG 80 BC slechts 38 minuten nodig om deze tot 80% op te laden.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Compact, licht en krachtig – de F-IRON Cut 57 AS

14-02 De nieuwe F-IRON Cut 57 AS schittert door het lichte gewicht, de compactheid en…

MetaalNieuws Extra IM

Van 15 naar 7 seconden met de snelste magneetkernboormachine van FEIN

22-11 Op deze manier wordt de productiviteit verdubbeld en wordt er zowel tijd als contant…

Oppervlaktetechniek

Sterke slijpers – zonder compromissen

03-10 Kortom: een echte doorzetter voor de gebruiker, wat vooral loont voor de portemonnee. Er…

Toeleveren

FEIN VersaMAG maakt spankracht mobiel

17-07 Dankzij de permanente magneet is de nieuwe VersaMAG bankschroef niet langer vastgeketend aan de…

Toeleveren

Compacte probleemoplosser voor montagewerk

16-01 De magneet-kernboormachine KBC 36 MAGFORCE onderscheidt zich door de compacte bouwvorm. FEIN heeft deze…

Toeleveren

Nieuwe instap magneetkernboormachine FEIN

05-07 Veel klanten van FEIN moeten met hun kernboormachines dikwijls onder de zwaarste omstandigheden een…

MetaalNieuws Extra IM

Robuust en krachtig: de nieuwe FEIN haakse slijpers

28-04 Daarmee presenteert FEIN een afgestemd systeem bestaande uit machine en slijpmiddelen voor professionals in…

Werkplaatstechniek

Veilig en nauwkeurig: FEIN afkortzaag metaal MKAS 355

02-02 Door de koudzaagmethode wordt het materiaal nauwelijks verhit, waardoor er geen metaalstofvorming en afhankelijk…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?