OnRobot lanceert educatieplatform Learn OnRobot

OnRobot lanceerde afgelopen maand met ‘Learn OnRobot’ een gratis online trainingsplatform voor het ontwerpen en implementeren van cobotapplicaties met OnRobot-tools, zoals grijpers, vision camera’s, processing kits en sensoren.

Learn OnRobot van OnRobot is een gratis online trainingsplatform voor het ontwerpen en implementeren van cobotapplicaties.

Learn OnRobot bestaat uit een uitgebreide bibliotheek met eenvoudige ‘How To’-video’s en 3D-simulaties in negen talen met gedetailleerde informatie over cobot toepassingen. De toepassingen die aan bod komen zijn onder andere palletiseren, pick & place en schuren. Het platform is openbaar op pc’s, smartphones en tablets, waardoor Learn OnRobot gemakkelijk te gebruiken is tijdens het implementatieproces op de werkvloer.

“De producten van OnRobot hebben als doel het gebruik van automatisering betaalbaar, industriebestendig en gebruiksvriendelijk te maken voor bedrijven van elke omvang”, zegt Enrico Krog Iversen, CEO van OnRobot.

“Learn OnRobot zet deze barrière verlagende traditie voort door kennis over collaboratieve toepassingen vrij beschikbaar te maken voor iedereen met een internetverbinding. Van potentiële klanten tot partners, integrators en eindgebruikers die hun automatiseringstoepassing willen maximaliseren.”

Learn OnRobot bestaat uit drie hoofdsecties, namelijk Application, Product en Robotintegratie. Application biedt overzichten van verschillende collaboratieve applicaties, inclusief beste practices en deep dives in de specifieke kenmerken van succesvolle implementaties.

Product biedt advies over de OnRobot-tools die het meest geschikt zijn voor de verschillende toepassingen, samen met integratietips en inzichten. Tot slot laat Robotintegratie zien hoe de applicatie met de robotarm kan worden geïntegreerd, met aparte tutorials voor elk ondersteund merk robotarm.

Eenvoud en gebruiksvriendelijk

Stefan Stubgaard, directeur van Application Research & Product Management bij OnRobot, heeft de ontwikkeling van het nieuwe leerplatform geleid en ziet Learn OnRobot als een geweldige manier voor het bedrijf om de community terug te betalen voor de vele jaren van inzichtelijke gesprekken over de gemakkelijkste en meest effectieve manieren om collaboratieve automatisering op industrieel niveau in te zetten.

“Learn OnRobot is ontworpen om te helpen bij het beantwoorden van integratievragen en het overwinnen van implementatie-uitdagingen,” zegt hij. “Het nieuwe platform staat in het teken van eenvoud en gebruiksvriendelijkheid. Met Learn OnRobot als gids kunnen integrators en eindgebruikers van elk niveau het beste halen uit hun implementatie van collaboratieve automatisering.”

Elektrische cobotgereedschappen

OnRobot maakt gereedschappen voor collaboratieve toepassingen, van verpakken, kwaliteitscontrole en materiaalverwerking tot machinebesturing, assemblage en oppervlakteafwerking. Het productassortiment van OnRobot omvat volledig elektrische gereedschappen die geen pneumatiek vereisen, zoals vacuümgrijpers, magnetische grijpers, de bekroonde Gecko-grijptechnologie, kracht-/koppelsensoren, een 2,5D vision-systeem, schroevendraaier-, schuurkits en gereedschapswisselaars.

In Nederland zijn de tools van OnRobot te verkrijgen bij WiredWorkers uit Doetinchem.

Learn OnRobot is wereldwijd gratis beschikbaar via de website van OnRobot.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

TripleA Robotics geeft cobots meer functionaliteit met Wingman Tool Changer

29-07 TripleA Robotics heeft de Wingman Tool Changer ontwikkeld omdat het bedrijf signaleerde dat het…

Automatisering

WiredWorkers levert schroevendraaiertools Spin Robotics

05-07 Spin Robotics wil, net als WiredWorkers, alle handmatige en repetitieve taken in de industriële…

Automatisering

Veelzijdige magnetische grijper

09-04 De grijper is compatibel met alle grote robotmerken via OnRobot’s One System Solution en…

Transport en Logistiek

Elektrische vacuümgrijper voor zwaar palletiseerwerk

03-03 Hierdoor is de grijper zeer geschikt voor diverse toepassingen in allerlei sectoren, van cosmetica…

Automatisering

Cobot overwint onbekendheid en stijgt in populariteit

10-12 De onbekendheid over cobots wegnemen en informeren, dat is de belangrijkste insteek van de…

Automatisering

Intelligente cobotgrijper kan objecten voelen

23-01 OnRobot, fabrikant van end-of-arm tools voor robots en cobots, komt met twee vernieuwende grijpers:…

Automatisering

Nationale Cobot Dag in Tiel

07-11 Diverse bedrijven die zich bezighouden met cobots laten tijdens de Nationale Cobot Dag op…

Automatisering

Cobot met menselijke arm als uitgangspunt

04-10 De cobot (collaboratieve robot) is al een tijdje bezig met een opmars binnen de…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X