Veelzijdige magnetische grijper

De MG10 van OnRobot is een veelzijdige, krachtige en gebruiksvriendelijke magnetische grijper voor toepassingen op het gebied van materiaalverwerking, assemblage en machinebesturing in de productie-, auto- en ruimte-/luchtvaartindustrie.

De MG10 wordt geleverd met ingebouwde grip en sensoren voor het detecteren van onderdelen.

De grijper is compatibel met alle grote robotmerken via OnRobot’s One System Solution en biedt instelbare kracht- en grijpdetectiefuncties voor meer controle.

Instelbare krachtfuncties

Standaard magnetische grijpers hebben slechts een eenvoudige aan/uit-functie. Om de toegepaste kracht in te stellen, moeten gebruikers rubberen ‘voetjes’ toevoegen om ruimte te creëren tussen de magneet en het object. Dit is een omslachtig en onnauwkeurig proces dat niet altijd voor perfecte resultaten zorgt. Dit geldt vooral bij toepassingen waarbij dunne metalen platen en kleine metalen onderdelen moeten worden verplaatst. Magnetische grijpers pakken dan vaak per ongeluk meer dan één plaat of onderdeel omdat de kracht niet kan worden aangepast.

“Standaard magnetische grijpers leveren veel problemen op omdat vrijwel elke keer dat een toepassing of het te bewerken onderdeel verandert, er handmatige aanpassingen nodig zijn om het gebrek aan functionaliteit van de grijper te compenseren”, zegt Enrico Krog Iversen, CEO van OnRobot. “Onze MG10-grijper maakt daar een einde aan dankzij de instelbare krachtfuncties. Hiermee kunnen snel en eenvoudig nauwkeurige toepassingen voor materiaalverwerking worden ingezet.”

Vallen van onderdelen

De MG10 wordt geleverd met ingebouwde grip en sensoren voor het detecteren van onderdelen. Voor toepassingen waarbij plaatmetaal moet worden verwerkt, zorgt deze functionaliteit voor een soepele, consistente en veilige werking. Bijvoorbeeld wanneer robots plaatmetaal van een stapel moeten tillen, in een afkantpers moeten plaatsen en vervolgens weer moeten oppakken wanneer de machine klaar is. Bovendien zorgen deze functies ervoor dat, als de robot tijdens het uitvoeren van een taak zijn vermogen verliest of een noodstop moet maken, het te behandelen onderdeel niet valt.

De MG10 biedt ook nauwkeurige en duurzame verwerking van objecten met ruwe, oneffen of geperforeerde oppervlakken. Bovendien zorgt de multimagneet-opstelling van de MG10 ervoor dat deze grijper uiteenlopende maten, gewichten en onderdelen met vreemde vormen kan hanteren.
Er zijn veel toepassingen waar vacuüm- en vingergrijpers simpelweg niet slim en krachtig genoeg zijn om te slagen. Voorbeelden hiervan zijn buigpersen met meerdere fasen en het oppakken van onderdelen met veel gaten. De MG10 kan dergelijke taken volgens OnRobot met gemak aan, of het materiaal nu een onbewerkt stuk metaal, een geponst stalen onderdeel of een geperforeerde staalplaat is.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Transport en Logistiek

Elektrische vacuümgrijper voor zwaar palletiseerwerk

03-03 Hierdoor is de grijper zeer geschikt voor diverse toepassingen in allerlei sectoren, van cosmetica…

Automatisering

Cobot overwint onbekendheid en stijgt in populariteit

10-12 De onbekendheid over cobots wegnemen en informeren, dat is de belangrijkste insteek van de…

Automatisering

Intelligente cobotgrijper kan objecten voelen

23-01 OnRobot, fabrikant van end-of-arm tools voor robots en cobots, komt met twee vernieuwende grijpers:…

Automatisering

Nationale Cobot Dag in Tiel

07-11 Diverse bedrijven die zich bezighouden met cobots laten tijdens de Nationale Cobot Dag op…

Metaalnieuws inBeeld

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

19/10/2020

Veel investeringen in de plaatbewerking

X