Intelligente cobotgrijper kan objecten voelen

0
219

OnRobot, fabrikant van end-of-arm tools voor robots en cobots, komt met twee vernieuwende grijpers: de RG2-FT en de Gecko Gripper.

 

De RG2-FT is een variant op de elektrische RG2 grijper, die nu force/torque sensoren in zijn vingers heeft gekregen. Met deze ingebouwde 6-assige F/T en nabijheidssensoren binnen handbereik is de RG2-FT een intelligente grijper die objecten voelt. Hierdoor is een snellere implementatie van applicaties mogelijk en wordt een hogere productiviteit en productiekwaliteit gegarandeerd. De geïntegreerde nabijheidssensoren van de grijper zorgen voor detectie en centrering van het werkstuk. De grijper wordt geleverd met de benodigde, geïntegreerde software en beschikt over een nauwkeurige en eenvoudige dieptecompensatie. De RG2-FT is geschikt voor gebruik in onder andere collaboratieve en precisieapplicaties, assemblage, inspectie, sortering en invoegtoepassingen.

Gecko Gripper
De Gecko Gripper, die een IERA Award heeft gewonnen, maakt gebruik van door NASA ontwikkelde technologie. Deze technologie van de Gecko Gripper opent nieuwe mogelijkheden voor collaboratieve applicaties zoals de fabricage en verwerking van zonnepanelen, printplaten, metaal en glasplaten. Met een draagkracht van 4,1 kg kan deze grijper eenvoudig poreuze, platte werkstukken optillen. De grijper hecht zich aan gladde oppervlakken van objecten door hetzelfde mechanisme dat door de echte gekko wordt gebruikt, waardoor er geen behoefte is aan luchttoevoer. De ingebouwde nabijheidssensor maakt het mogelijk om werkstukken op afstand te detecteren. De Gecko Gripper is compatibel met robotarmen van Fanuc, Kawasaki en Universal Robots, en de aangepaste interface-functies worden ondersteund in 21 talen. Deze grijpers zijn verkrijgbaar bij system integrator en OnRobot-importeur Olmia Robotics en te zien op de vakbeurs Indumation (6 t/m 8 februari in Kortrijk, België).

cobotgripper olmia gecko
Met een draagkracht van 4,1 kg kan de Gecko grijper eenvoudig poreuze, platte werkstukken optillen.