D:PLOY platform van OnRobot automatiseert inzet robots

OnRobot heeft zijn platform D:PLOY wereldwijd gelanceerd. Hiermee wil OnRobot barrières voor automatisering doorbreken en de voordelen van collaboratieve automatisering naar bedrijven van elke omvang brengen.

Voorlopig ondersteunt het D:PLOY-platform onder andere CNC-machinebesturing. Daarnaast palletiseren, inpakken en verplaatsen (pick-and-place). In de toekomst zullen meer processen worden toegevoegd.

D:PLOY is een geautomatiseerd platform voor het bouwen, uitvoeren, monitoren en opnieuw inzetten van collaboratieve toepassingen. Het automatiseert alle processen die nodig zijn om een robotapplicatie in gebruik te nemen. Hiermee wordt het mogelijk om complete toepassingen in een paar eenvoudige stappen te gebruiken en aan te passen op de productievloer, zonder enige programmering – en binnen een paar uur. Voorlopig ondersteunt het D:PLOY-platform palletiseren, CNC-machinebesturing, inpakken en verplaatsen (pick-and-place) maar in de toekomst zullen meer processen worden toegevoegd.

Automatisering democratiseren

“D:PLOY en zijn vermogen om automatisering te democratiseren is vanaf het begin het doel geweest van OnRobot, en we hebben jarenlang de basis hiervoor gelegd”, aldus Enrico Krog Iversen, CEO van OnRobot. “Wij bieden nu het breedste scala aan tools en applicatieoplossingen voor elk toonaangevend robotmerk – allemaal gebaseerd op onze ‘One System, Zero Complexity’-filosofie. Nu de bouwstenen gelegd zijn, kunnen we eindelijk de eerste versie van D:PLOY op de markt brengen.”

Tekort aan robotica-ingenieurs en -integrators

Het platform pakt een grote uitdaging van de sector aan: het tekort aan gekwalificeerde robotica-ingenieurs en -integrators die kleinere, minder ervaren bedrijven kunnen helpen de huidige barrières voor automatisering te doorbreken. Simon Potzkai, Robotics Sales Engineer bij Alexander Bürkle, een OnRobot-systeemintegrator en D:PLOY beta-tester: “D:PLOY maakt het bouwen en integreren van een robotcel eenvoudiger met een innovatieve aanpak waarvoor geen programmering nodig is. Met het huidige tekort aan ingenieurs is dat een enorm voordeel voor bedrijven. Door automatisering eenvoudiger en sneller in te zetten, kunnen we meer klanten voorzien en ze de voordelen van automatisering sneller helpen realiseren. Dat is een win-win voor iedereen.”

D:PLOY is een geautomatiseerd platform dat werkt met veel robotmerken en kan worden toegepast op een breed scala aan veelvoorkomende toepassingen. Hiermee draagt het bij aan een snellere adoptie van robots binnen het grote onbenutte segment van kleine en middelgrote ondernemingen.

Hoe D:PLOY werkt

D:PLOY automatiseert veel van de handmatige stappen die tegenwoordig nodig zijn voor het bouwen en uitvoeren van een toepassing. D:PLOY detecteert automatisch bijna alle geïnstalleerde hardware en genereert zelf de robotbewegingen op basis van de afmetingen van een werkruimte en eventuele obstakels. De programmalogica, signaaluitwisseling, actieverwerking en robotbeweging worden automatisch gecreëerd voor de hele toepassing aan de hand van enkele inputs zoals de kenmerken van een werkstuk en de grijppositie.

Tijdsbesparing

Het platform brengt de implementatietijd en complexiteit van robotcellen flink terug. Zo kan bijvoorbeeld de eerste implementatie van een palletiseertoepassing worden teruggebracht van 40 uur tot 4 uur, een tijdsbesparing van 90%. Bovendien biedt D:PLOY de flexibiliteit om de toepassing snel opnieuw in te zetten voor nieuwe producten of onderdelen wanneer de productievereisten veranderen. Dankzij realtime-monitoring wordt de productiviteit verbeterd en de uitvaltijd geminimaliseerd.

.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

OnRobot lanceert educatieplatform Learn OnRobot

03-11 Learn OnRobot bestaat uit een uitgebreide bibliotheek met eenvoudige ‘How To’-video’s en 3D-simulaties in…

Automatisering

Veelzijdige magnetische grijper

09-04 De grijper is compatibel met alle grote robotmerken via OnRobot’s One System Solution en…

Transport en Logistiek

Elektrische vacuümgrijper voor zwaar palletiseerwerk

03-03 Hierdoor is de grijper zeer geschikt voor diverse toepassingen in allerlei sectoren, van cosmetica…

Automatisering

Cobot overwint onbekendheid en stijgt in populariteit

10-12 De onbekendheid over cobots wegnemen en informeren, dat is de belangrijkste insteek van de…

Automatisering

Intelligente cobotgrijper kan objecten voelen

23-01 OnRobot, fabrikant van end-of-arm tools voor robots en cobots, komt met twee vernieuwende grijpers:…

Automatisering

Nationale Cobot Dag in Tiel

07-11 Diverse bedrijven die zich bezighouden met cobots laten tijdens de Nationale Cobot Dag op…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen